2021. Szeptember 26. vasárnap
Visszeresség -  5+1 okos tanács -  VenoprotEP: érvédő hatású gyógyszer
Nap mint nap tudattalanul teszünk olyan dolgokat, melyekkel lábainknak ártunk. Keresztbe tett lábbal ülünk órákig a számítógép előtt, meleg kádvízben fürdünk, túl sokat napozunk. Az idő múlásával először csak egy -egy ér látszik kékesen az alsó végtagon, aprócska seprűvénák jelennek meg, majd a visszerességre hajlamosak – hazánkban minden ötödik felnőtt – visszérbetegség kialakulásával számolhatnak. A visszeresség nem csak esztétikai probléma, kezeletlenül súlyos szövődményekkel járhat. Érdemes naponta pár percet a lábainknak szentelni, hiszen egy egész életen át „visznek, hordanak minket”. Pár tanács megfogadásával, a napi rutinunk apró változtatásával máris sokat teszünk lábaink egészségéért és szépségéért.

Visszeresség

A visszerességnek sokféle oka van. Az elsődlegesen örökletes tényezők (úgy, mint kötőszöveti gyengeség, érfalak gyengesége) mellett a mozgásszegény életmód, a túlsúly és a dohányzás játszanak szerepet a betegség kialakulásában. A Nőket gyakrabban érinti a probléma, mivel az ösztrogén befolyásolja az érfalak struktúráját. Szüleinket, nagyszüleinket ismerve felmérhetjük, mennyire vagyunk hajlamosak a kékes kanyarulatok megjelenésére. Egészséges életmóddal a visszerek megjelenése késleltethető, a súlyos betegség és a szövődmények kialakulása elkerülhető.

Lábak6

Minden életmódbeli változás időt, figyelmet és türelmet igényel. Az alábbi tanácsokat egyszerre megfogadni nehéz; elég, ha egy-kettőt betartunk és fokozatosan haladunk tovább. Válasszuk először a könnyen követhető, napi rutinba egyszerűen illeszthető tippeket!

5+1 okos tanács

1. Polcolja fel a lábát amikor csak teheti! A szívnél magasabbra emelt láb képes jól regenerálódni.

2. Kerülje az álldogálást, üljön kevesebbet, a lábak keresztezésének mellőzésével és pihenéskor inkább feküdjön!

3. Működtesse az izompumpát! Ezt a legegyszerűbben úgy éri el, ha lábfejét ritmikusan megfeszíti, köröz vele. Ilyenkor az izmok között a mélyvénákban pangó vér kinyomódik a szív felé. A munkahelyen az asztal alatt feltűnés nélkül végezheti a gyakorlatot.

4. Naponta egyszer hideg vízzel tusolja le a lábát egy percig alulról felfelé, majd meleg vízzel, aztán megint hideggel. Mindig a hideggel fejezze be!

5. Kerülje a hosszas napozást, a kádfürdőt! A tartós meleget a visszerek nem szeretik!

+1 tipp:

VenoprotEP: érvédő hatású gyógyszer

Bármi is az oka a visszeres panaszok létrejöttének, fontos, hogy erősítsük az erek falát, és gátoljuk a vénák tágulását. A VenoprotEP egy olyan vény nélkül kapható gyógyszer, ami a vénák tágulásának gátlása mellett növeli a hajszálerek ellenállását is. Ha idült vénás elégtelenségben szenved, a gyógyszer segíthet az alábbi panaszokon:

• nehézláb érzés

• feszülés

• fájdalom

• éjszakai lábikra görcs

A patikákban kapható gyógyszer alkalmas a heveny aranyeres panaszok kezelésére is.

 

 

Megnézem a VenoprotEP-et >>

 

 

Szponzorált tartalom


Szerző: Tajnafői Éva
2021. 05. 06.
Ossza meg: Kövessen minket:Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés