2022. Október 01. szombat
Egy 60 éves asszony hozta világra unokáját Brazíliában: a nagymamába 32 éves lánya mesterségesen megtermékenyített petesejtjét ültették be, mivel a fiatal nő nem lett volna képes kihordani magzatát.

A kislány kedd éjszaka született császármetszéssel a Sao Paolótól 350 kilométerre északnyugatra fekvő Ribeirao Preto kórházában. A gyermek egészséges, 2,3 kilogramm súlyú és 45 centiméter hosszú – jelentette a helyi média.

„Ez csodálatos. Csak egy anya képes ilyet tenni. Anyám kétszer ajándékozott nekem életet, először mikor megszülettem, most pedig a lányommal” – mondta a 32 éves fiatalasszony.

A terhesség előtt az 59 éves asszonyt hormonokkal kezelték és végig orvosi megfigyelés alatt tartották. Csak a harmadik mesterséges megtermékenyítést volt képes kihordani, a két korábbi próbálkozás sikertelen volt, ráadásul a második esetben ikreket veszített el.

A baba a tervezettnél két héttel korábban született, mivel az orvosok nem akartak semmilyen kockázatot, amikor a hét elején a nagymama fájásokra panaszkodott.


2010. 09. 30.
Ossza meg: Kövessen minket:Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés