2024. Június 18. kedd
1 . oldal
Tápláló őszi reggelinek, tízórainak, gyerek uzsonnás dobozába, út közbeni falatkának ajánljuk az alábbi almás-zabos muffint receptet. Egészséges, könnyen elkészíthető, és a házi mindig a legfinomabb. Induljon a sütés!

Almás zabos muffin

Hozzávalók (~12 db muffin):

• 100 g zabpehely

• 100 g teljes kiőrlésű liszt

•  ½ teáskanál sütőpor

• 3 db tojás

• 2 db kisebb alma

• 20 g dió

• 50 g cukor

• 1 teáskanál vaníliaaroma

• 1 teáskanál fahéj

Keverjük össze a zabpelyhet és a teljes kiőrlésű lisztet a sütőporral, cukorral és csipet sóval.

Az almákat héjastól reszeljük le nagy lyukú reszelőn, adjuk hozzá a három egész tojást, a vaníliaaromát és a fahéjat. A diót aprítsuk durvára és a reszelt almával együtt alaposan forgassuk össze a zabpelyhes keverékkel.

Szedjünk 2-3 evőkanálnyi tésztát muffinformákba, és 180 fokon 25 percig süssük készre a muffinokat.

Egy adag (~ 2 db muffin) energia- és tápanyagtartalma:

Energia: 211 kcal

Fehérje: 8 g

Zsír: 6 g

Szénhidrát: 3g


Forrás: okostanyer
2022. 09. 26.
Ossza meg: Kövessen minket:



Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés