2024. Július 16. kedd
Immár percre pontosan lehet tudni, hogy milyen gyógyszereket kapott orvosától életének utolsó napján Michael Jackson, akinek halálát a hivatalos szakértői jelentés szerint altató-túladagolás okozta.

A halottkémi jegyzőkönyv szerint a popsztár vérében a halálos mennyiségű, erős anesztéziás szer volt, a propofol mellett azonban más gyógyszerek nyomait is kimutatták.

Michael Jackson

Conrad Murray, Jackson orvosa június 25-én hajnali fél kettőkor 10 milligrammos Valium tablettát adott be az énekesnek, amelyet alig fél óra múlva egy másik nyugtató hatású szer követett. A lorazepam tartalmú, Ativan nevű gyógyszerből Murray intravénásan adott be 2 milligrammot.

Hajnali háromkor újabb nyugtatóadagot kapott Jackson: a midazolamot tartalmazó, Versed nevű szerből szintén két milligramm került a szupersztár szervezetébe, Murray ezt is intravénásan adta be. Két órával később az orvos megismételte a korábbi Ativan adagot, ezt reggel fél nyolckor újabb Versed követte.

Délelőtt 10 óra 40 perckor Jackson intravénásan 25 milligramm propofol tartalmú Diprivant kapott, ezt Murray lidocainnal (egy Xylocaine nevű szerrel) hígította.

Az orvos 10 óra 50 perckor hagyta el az énekes szobáját, pár perccel később visszatért, de Jackson akkor már nem lélegzett. Murray megkezdte az újraélesztést, és beadott 0,2 milligramm flumazenil tartalmú Anexate nevű szert, hogy visszafordítsa a nyugtatók hatását.

A sztáron azonban már nem lehetett segíteni.


Forrás: MTI
2009. 08. 25.
Ossza meg: Kövessen minket:Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés