2024. Február 28. szerda
A különféle szépészeti célú mellműtétek után a mellek kinézetén kívül még öt szempontot tartanak fontosnak a nők a műtét eredményességének megítélésében – fedték fel nemrég amerikai kutatók.

Dr. Andrea Pusic, a Sloan-Kettering Memorial Rákkutató Központ munkatársa összesen 48 nőt interjúvolt meg. A nők mind valamilyen mellet érintő beavatkozások estek át (mellkisebbítés, mellnagyobbítás, rekonstrukciós műtét).

mellműtét

„Természetesen a legfontosabb szempont minden esetben a mell műtét utáni kinézete volt – nyilatkozta Dr. Pusic. – Ezen kívül azonban más tényezőket is fontosnak tartottak a műtét eredményességének megítélésében. Ezek: a mellekkel való elégedettség, a műtét kimenetelével kapcsolatos érzések, pszichoszociális állapot, szexuális élet állapota, fizikai felépülés gyorsasága és az ellátással kapcsolatos elégedettség.”

A kutatók remélik, hogy eredményeik segíthetnek új betegtájékoztatási módszerek kialakításában. „A betegek így tudnák, pontosan mit várnak egy műtéttől, az orvosok pedig pontosan azt nyújthatnák a pácienseknek, amire azoknak szükségük van” – nyilatkozta Dr. Pusic.


Forrás: Medipress
2009. 05. 06.
Ossza meg: Kövessen minket:Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés