2022. Október 01. szombat
A Botox ma már nem csak az arc ránctalanítására használatos szer, legújabban például a megereszkedett mellek ideiglenes ráncba szedésére ajánlják, egy valószínűleg egészen szűk célcsoportnak.

A mellfeszesítő Botox-kezeléssel az azt végző brit plasztikai sebészeti lánc, a Transform a szülés után lógó mellük miatt aggódó anyákat célozta meg. Közülük is azokat, akiknek nincs idejük mellplasztikára, de ilyenkor is fontos, hogy egy esküvőn vagy partin a szülés előtti formájukat tudják hozni. A Daily Mail internetes portálján ismertetett eljárást az óvatos szakemberek csak a szülés utáni harmadik hónaptól javasolják.

Botox

A breast ('mell') és a Botox szavakból alkotott Breastox nevű beavatkozás előtt a mellkasra érzéstelenítő krémet kennek, majd nagyjából 12 Botox-injekciót adnak a mellkas felső-oldalsó részén lévő kis mellizomba.

Az izom ily módon történő lebénítása a hátizmokat is „befagyasztja”, és megemeli a mellet, továbbá a mellkason a napkárosodás miatt kialakult kisebb ráncokat is kisimítja. Hátránya, hogy a melleket nem teszi teltebbé.

Az eljárás mindössze fél órát vesz igénybe és ezer fontba (kb. 300 ezer forint) kerül, hatása nagyjából két hét elteltével jelentkezik, és kb. három hónapig tart. Elsősorban kis mellű (A és B kosárméretű) fiatal (20-as 30-as) nőknek jelenthet átmeneti megoldást.

A kezelést ismeretető cikk arról nem tesz említést, hogy szoptatás alatt is alkalmazható-e a mellbe adott Botox, de rosszindulatú feltételezésünk szerint aki szülés után pár hónappal erre vállalkozik, az biztosan nem szoptat.


Forrás: Vital
2009. 11. 08.
Ossza meg: Kövessen minket:Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés