2024. Június 23. vasárnap
Interjú Tihor-Herczeg Kyra kutató-fejlesztő, táplálkozástudományi szakértő és anti-aging endokrinológussal

Vital: Beszéltünk a jó emésztés és az enzimek fontosságáról. Megbeszéltük, hogy számtalan oka lehet a súlygyarapodásnak.

Szó esett, hogy az enzimhiány és nem megfelelően tisztuló vastagbél is vezethet áteresztő bél szindrómához, ami hosszabb távon előidézhet metabolikus szindrómát. Ez pedig mindig túlsúllyal és elhízással jár.

Most járjuk körbe a zsírbontás és zsírégetés fortélyait!

M1

Tudjuk, hogy jó zsíranyagcsere a jó májműködés függvénye. Manapság inkább divat méregteleníteni vagy hogyan látod, valóban a tudatos életmód része? Szükséges a rendszeres májméregtelenítés?

Kyra: Igen, szükséges a májméregtelenítés. Minden ami körülvesz minket, a belégzéssel, akár a direkt bőrkontaktus útján vagy az étkezések során jut a szervezetünkbe, mind-mind hat a teljes anyagcserénkre és hormonkiválasztásunkra. Tehát könnyen felborulhat az egyensúly. A máj a legfontosabb méregtelenítő szervünk.

Egy olyan világban élünk, ahol lépten-nyomon a környezetünkben előforduló vegyületek miatt, - mint pl. az étel adalékanyagok, alkohol, kozmetikumok összetevői: krémek, samponok, illatosítók, parfümök, valamint a háztartási oldószerek, festékek, permetezőszerek, illetve a levegőszennyezés, ugyanakkor a vizekben előforduló női hormon maradványok, a hozzáadott klór - és egyéb környezeti szennyeződések miatt, bizony nagyon nagy szükség van évente két alkalommal 1-2 hónapos kúraszerű máj méregtelenítésre.

Itt olvashatsz több információt a FEDBOND ® iSLIM DTX (detox) komplex, májméregtelenítést és májsejt regenerálást segítő étrend-kiegészítőről.

m2

Vital: Tehát ajánlott évente akár többször is segíteni a máj méregtelenítő folyamatait. Érdemes rendszeresen karban tartani, mint amikor az autót szervizbe visszük?

Kyra: Igen, nagyon jó a hasonlat. Nemcsak a háztartási gépeinket kell cserélni és a szűrőiket tisztítani időnként, hanem a fő szűrő és méregtelenítő szerveket is karban kell tartani, ilyen a máj és a vese is. A máj nem csak a szervezet méregtelenítését oldja meg, hanem a teljes zsíranyagcsere is tőle függ. Ha a máj elfáradt, túlterhelt lesz a megnövekedett méregtelenítési folyamatok igénye miatt, muszáj segíteni a regenerálódását. Különben a zsíranyagcsere, pontosabban a zsírbontó képesség is megcsappan, és hát lássuk be, zsírbontás nélkül lehetetlen a zsírégetés. Sokan ezért nem tudnak fogyni morgás, torna mellett sem, és nem értik hogy miért van ez így.

Vital: Mit tehetünk annak érdekében, hogy segítsük a máj méregtelenítő folyamatait, a májsejtek regenerálódását és mint kiderült, ezáltal a jó zsírbontó képességet is?

Kyra: A zsíranyagcserét már csak azért is segíteni kell, mert a hasi zsírok, azaz a zsigeri zsírok metabolikus szindrómát okoznak. Ez a már jól ismert betegségeken kívül, sajnos mindig további súlygyarapodással jár, ami végül obezitáshoz, elhízáshoz vezet. A kóros elhízás 30-as BMI index felett kezdődik. Erre egy magyar embernek különösen oda kell figyelnie, hiszen mi vagyunk Európa legelhízottabb nemzete. Ki kell hangsúlyozni, hogy ameddig az alkohol lebontásával van elfoglalva a szervezet, addig felfüggeszti a zsírbontó üzemmódot! Tehát alkohol fogyasztás mellett majdnem lehetetlen fogyni.

Természetesen léteznek olyan, a magyar konyhára és fogyasztói szokásokra nem jellemző fűszer- és gyógynövények, amelyekből készülnek minőségi és magas hatóanyag tartalmú étrend kiegészítők. Ezek jelentősen tudnak segíteni úgy a máj méregtelenítésében, mint a májsejtek regenerálásában, illetve az elégséges epetermelésben, mert ez segíti a zsírok lebontását.

Adok egy támpontot, hogy mely hatóanyagokat érdemes keresni az ilyen készítményekben. Mindenek előtt fontos, hogy ezek ne porított növényi részek legyenek, hanem magas koncentrátumú kivonatok.

SZILIMARIN (Máriatövis hatóanyaga), - Májméregtelenítő, májsejt regeneráló

KURKUMIN (Kurkuma hatóanyaga), Erőteljes antioxidáns, védi a májsejteket a szabad gyökök káros hatásától, támogatja az epehólyag működést

HCA (a Hidroxy Citromsav a Garcinia cambogia: hatóanyaga), - Étvágycsökkentő, csökkenti a zsírraktározást

CINARIN (Articsóka hatóanyaga), - Segíti a vesék kiválasztó működését, hozzájárul a szöveti víztöbblet távozásához,

KARNOZIDSAV (a Rozmaring hatóanyaga) - Antioxidánt, ugyanakkor támogatja a máj és epeműködést, segíti a zsírok jobb emésztését!

SZINEFRIN (a Keserűnarancs hatóanyaga), Segíti a szénhidrát- és zsíranyagcserét, a zsírok lebontását, hozzájárul az egészséges zsírszövetek fenntartásához.

Szerencsére ma már léteznek ilyen komplex étrend-kiegészítők. A FEDBOND ® termékcsalád széles termék-palettáján belül, amely az anyagcsere különféle területeire lett kidolgozva, fejlesztettünk egy speciális étrend-kiegészítőt. A FEDBOND ® iSLIM DTX formuláját kimondottan a májműködésre és zsíranyagcserére dolgoztuk ki.

Komplex receptúrával és magas hatóanyag tartalommal rendelkezik, standardizált kivonatokat tartalmaz.

Ne feledjük, mindig olyat étrend-kiegészítőket érdemes választani a biztonság kedvéért, amit nem csak interneten lehet megrendelni, hanem Magyarországon regisztráltak az OGYÉI-nél, a nagy drogéria-láncok polcain is kapható, illetve szerepelnek a gyógyszertárak biztonságos termék-listáján is!

Itt olvashatsz több részletet a zsírbontó-zsírégető program-ról es meg is vásárolhatod a csomagot jutányos áron.

m3

Zsírégetés - Pajzsmirigyműködés

Vital: Most, hogy tisztában vagyunk, mitől függ a jó zsírbontó képesség, beszéljük meg hogyan tudjuk segíteni a jó zsírégető képességet is. Mert elsődleges lépés mindig a zsírbontás. Szóval, ezek szerint, ha nem áll a szervezet rendelkezésére a zsírsejtből kiszabadult zsírmolekula, nincs mit elégetni! Ezért kell először a májat rendbe tenni, amely zsírbontásért felelős, majd jöhet a zsírégetésért felelős szerv.

A megfelelően gyors anyagcsere és jó zsírégető képesség függ a jó pajzsmirigy működéstől is. Azt tudjuk a felmérésekből, hogy a magyar Európa legelhízottabb nemzete és Magyarország kiemelten jódhiányos terület.

Hallottuk, hogy a jódhiány összefügg a pajzsmirigy működéssel, ami kihat az anyagcserére és ezáltal a testsúlyra is. Ki tudnád ezt a témát fejteni részletesebben?

Kyra: Az a tény, hogy Magyarország kiemelten jódszegény terület, azt jelenti, hogy sem a növényi, sem pedig az állati eredetű táplálék nem tartalmaz elég jódot. A jód az aktív pajzsmirigyhormon (T3) alapanyaga. A T3, azaz trijód-tironin csupán 3 jód atomból áll.

Megfelelő jód hiányában a pajzsmirigy nem tud elég pajzsmirigy hormont termelni, és elkezd alul működni. Ennek következménye, hogy lelassul az anyagcsere, és rövidesen túlsúly képződik! Így függ össze a jódhiány és az elhízás.

Itt olvashatsz több részletet a FEDBOND ® Pajzsmirigy-Anyagcsere étrend-kiegészítő-ről és meg is rendelheted.

m4

Vital: Melyek a jódhiány tünetei?

Kyra: Felsorolok pár fő tünetet. Ha valamelyik vagy több tünet is jelen van felsoroltakból, akkor gyanakodhatunk a jódhiány miatt alulműködő pajzsmirigyre.

• töredező körmök és haj

• hajhullás, hajvég töredezés

• száraz bőr főleg lábszáron és könyökön, kézháton, nyakon

• nehéz ébredés, már reggel fáradtan kel (iskolások esetén is)

•d élután 15-17 óra között hirtelen álmosság, kimerülés érzése

• állandó kimerültség érzése

• nehéz koncentráló képesség (iskolások esetén is)

• feledékenység

• figyelmetlenség (iskolások esetén is)

• lustaság érzése (iskolások esetén is)

• hízékonyság

• mellciszták

• székrekedés

• rendszertelen menstruáció

• a nők nagyon nehezen vagy egyáltalán nem esnek teherbe

m5

Vital: Elég sok tévhit kering a jódpótlás körül, kinek ajánlott?

Kyra: mivel a táplálkozásunk jódszegény az ország adottságai miatt, és azt figyelembe véve, hogy majd minden szervünknek szüksége van a jódra egy kiegyensúlyozott működéshez, azt mondanám, hogy majd mindenkinek pótolnia kellene a jódot. Van ennek biztonságos módja. Kivételt képez a pajzsmirigy túlműködés, vagy pajzsmirigy autoimmun betegség.

Kiemelten ajánlott a jódpótlás:

• Terhes és szoptató anyák

• Gyerekkorban, hiszen az értelmi képesség fejlődésében nagy szerepet játszik a jód

• Pajzsmirigy-műtöttek egy része

• Többgöbös golyva miatt műtöttek első-, másodfokú nő rokonai

• Megnagyobbodott pajzsmiriggyel rendelkező emberek

• Lassú anyagcsere esetén, amikor magas a TSH (2-es érték felett már) szint, valamint

• alacsony szabad T3 aktív pajzsmirigy hormon, de magas Reverse T3 hormonszint esetén.

Vital: melyik a jódvegyület épül be a leghatékonyabban, mi az a mennyiség, amit biztonsággal pótolhatunk?

Kyra: A jódnak számos vegyülete van, ezek közül egy van ami igazán stabil, képes jól beépülni és hasznosulni a szervezetben, ez a kálium-jodid / amit 150-600 mcg- közötti mennyiségben az OGYÉI szerint is biztonságos naponta pótolni.

Tévedésbe ne essünk! Nem csak a gyorsabb anyagcsere miatt, és a megfelelő pajzsmirigy hormonok gyártása miatt van szüksége a szervezetnek a jódra. Az alábbi képen megjelölt szervek sem tudnak működni jól megfelelő jódpótlás nélkül.

m6

Ezt vegyük nagyon komolyan! A túlsúly mindig anyagcserezavarra figyelmeztet. Sok termékben barna alga van, és az tartalmaz szerves jódot. Viszont a tengerek, óceánok már nagyon szennyezettek. Sokan azt hiszik, hogy a jódra allergiások, pedig könnyen lehet, hogy valamilyen szennyeződésre, nehéz fémre (higany, ólom) allergiásak, amit az alga magába szívott.

Vital: Milyen természetes hatóanyagok segítik még a gyors anyagcserét és a hatékonyabb zsírégetést?

Kyra: Amikor anyagcsere gyorsító terméket fejlesztünk, komplex receptúrákat dolgozunk ki. Figyelembe vesszük a test fiziológiai működését. Fontos, hogy a KRÓM ÉS A FAHÉJ kivonat segíti a normál vércukorszintet, hiszen csak akkor indul be a zsírégetés folyamata.

A legtökéletesebb zsírégetés a TERMOGENÉZIS támogatásán keresztül történik. Ez az a folyamat, amikor a zsírpárnából testhőt gyárt a szervezet. Ezt segíti az L-KARNITIN, és a CAYENNE BORS kivonat. A jó epetermelést és ezáltal a zsírbontást pedig a GYERMEKLÁNCFŰ kivonat segíti.

Mellette célszerű a nagyobb mennyiségű CINK pótlása is, mert nem csak az erős immunrendszert támogatja, hanem a jó szénhidrát és zsíranyagcserét is szabályozza. Ritka az olyan komplex receptúra, amely minden fontos összetevőt tartalmaz és ráadásul a megfelelő mennyiségben. És ez nem minden, a kivonatok elkészítésének és a gyártási folyamatnak is vannak titkai. Két aránylag azonos összetételű termék esetén sem mindegy, ki a gyártó, milyen aktív hatóanyag kivonatokat használ. A magyar piacot elemezve, az EverLife azért fejleszt professzionális, hiánypótló, hatékony és kipróbált receptúrákat, étrend-kiegészítőket.

Tihor-Herczeg Kyra kutató-fejlesztő, táplálkozástudományi szakértő és anti-aging endokrinológus

Itt olvashatsz több részletet a komplex zsírbontó-zsírégető program-ról es meg is vásárolhatod a csomagot jutányos áron. A FEDBOND TEA, mint 10 gyógynövényt tartalmazó komplex receptúra és a hasznos napi folyadékbevitel, hatékonyan támogatja a jó zsíranyagcserét (epetermelést és májműködést) is, ezért külön hangsúlyt érdemel.

m7 Szponzorált tartalom


2023. 01. 31.
Ossza meg: Kövessen minket:Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés