2024. Július 22. hétfő
Egy amerikai farmer kénytelen volt levágni a traktorjába beszorult karját, miután a mezőgazdasági munkagép elkezdett lángolni.

Samson Parker egy beakadt kukoricacsövet akart kiszabadítani kombájnjából, de a gép elkapta a kesztyűjét, mindössze pár centire a forgó kaszáktól. Egy fémrúd segítségével sikerült megállítania a gépet, és megpróbált segítséget hívni – eredménytelenül.

levágott kar kombájn baleset

Másfél óra múlva a gépbe szorult keze teljesen érzéketlenné vált. Hogy szabadulni tudjon, egy késsel elkezdte levágni az ujjait, a kombájnból azonban kipattant egy szikra, felgyújtva a tarlót, és a lángok hamarosan a kombájnt is elkezdték beborítani. Parker elmondása szerint bőre szinte olvadni kezdett, a szabaduláshoz pedig, nem tudott mást tenni, le kellett vágnia a karját. Amikor a csonthoz ért, testsúlyát kihasználva sikerült eltörnie azt, és végre kiszabadult. Ebben a pillanatban a kombájn egyik kerékabroncsa felrobbant, a levegőbe röpítve Parkert.

„Csak azt mondogattam magamnak, hogy nem fogok itt meghalni. Egyre csak harcoltam és imádkoztam. Amikor végre kiszabadultam, felugrottam és futni kezdtem, a karomból spriccelt a vér. Nagyon ijesztő volt.” – mesélte a háromgyermekes férfi, aki csak részmunkaidőben foglalkozik földműveléssel. Miután elbotladozott a legközelebbi útig, leintett egy autót, amiben szerencséjére egy mentős képzéssel rendelkező tűzoltó ült, aki bekötözte a karját, és segítséget hívott.


Forrás: Ananova
2007. 11. 28.
Ossza meg: Kövessen minket:Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés