2021. Június 12. szombat
Rendszeres mozgás, egészséges táplálkozás, elégséges alvás, kiegyensúlyozott lélek. Mondhatnánk úgy is, hogy ez a hosszú élet titka, aminek a kulcsa nem más, mint az erős, egészséges immunrendszer. Hogyan turbózzuk fel az immunrendszert?

A védekezőképesség erősítésére a koronavírus kapcsán extra módon szükség van, és lássuk be, nem mindenkinek sikerül a fentebb felsoroltakat betartani, ennek megfelelő életvitelt folytatni. Természetesen semmi nem képes helyettesíteni az egészséges életmódot, de egészségünk megőrzésében jó szolgálatot tehetnek az étrend-kiegészítők is. Nézzük, melyek a legfontosabbak, amelyek extra módon erősítik az immunrendszert!

D-vitamin

Elsősorban arról ismert, hogy erősíti a csontokat és a fogakat, azt talán kevesebben tudják, milyen jelentős szerepe van az immunrendszer erősítésében. Az immunrendszer első számú védőrei a T-sejtek, ők kutatják fel és pusztítják el a szervezetünkbe betolakodó vírusokat, baktériumokat. A T-sejteket aktiválja a D-vitamin, érthető tehát a jelentősége. D-vitaminhoz nem csak az áldott napsugarak révén juthatunk, étrend-kiegészítő formájában is pótolhatjuk.

V D vit

 

 

 Dr. M Prémium D3-vitamin tabletta >>

 

 

 

C-vitamin

Talán a legfontosabb és legsokoldalúbb vitamin, amit - különösen mi magyarok - nagyra értékelünk, nem is kérdéses az immunrendszer erősítésében betöltött szerepe. Friss zöldség és gyümölcs, különösen a csipkebogyó, homoktövis tartalmaz nagy mennyiségű C-vitamint. Ha étrend-kiegészítőkkel pótoljuk, érdemes megismerkedni a „liposzómás” fogalommal. A hagyományos C-vitaminok csak részben képesek felszívódni, az emésztés során a molekulák sérülnek, felszívódásuk akadályokba ütközik, így jelentős százaléka hasznosulás nélkül ürül ki a szervezetből. A liposzómás C-vitamint azonban egy olyan foszfolipid réteg védi, ami a sejtmembránjainkat is alkotja, így sértetlenül eljut az emésztőrendszerig, ahonnan csaknem 90%-os arányban kerül be a véráramba, a sejtekbe

Volmix c

 

 

Dr. M Prémium Liposzómás C-vitamin kapszula >> 

 

 

 

 E-vitamin + szelén

A zsírban oldódó E-vitamint főképpen az öregedésgátló hatásáról ismerjük, de jót tesz az agynak és a szívnek is, és hozzájárul a sejtek oxidatív stresszel szembeni védelméhez. Ami most nekünk a legfontosabb: sok ponton támogatja az immunrendszert, így csökken a fertőzések kialakulásának esélye!

A növényi olajok az E-vitamin legjobb természetes forrásai, különösen a napraforgó-, búzacsíra-, tökmag-, olíva- és kukoricaolaj, de a mogyóró, a mandula, az édesburgonya, a tojás és a máj is gazdag E-vitaminban.

A szelén létfontosságú nyomelem, szintén támogatja az immunrendszer és a pajzsmirigy normál működését. Legjobb forrásai a halak, a diófélék, a teljes kiőrlésű lisztek. Természetesen étrend-kiegészítők formájában is elérhető.

Volmix e

 

 Dr. M Prémium E-vitamin+szelén kapszula >>

 

 

 

Echinacea (bíbor kasvirág)

Enyhe és közepes megfázásra, légúti fertőzésre a bíbor kasvirág az egyik legnépszerűbb gyógynövény. Nem véletlenül, hiszen immunstimuláló hatású, rendszeres fogyasztása véd a baktériumok, vírusok, gombák ellen. C-vitaminnal kiegészítve különösen jó kombináció.

Volmix echi

 

 

Dr. M Prémium Echinacea + C-vitamin kapszula >>

 

 

 

Komplex védelem

Végül egy olyan étrend-kiegészítőt ajánlunk figyelmükbe, ami tartalmaz Echinacea-kivonatot, C-, D3-vitamint és cinket, tehát sokoldalúan védi az immunrendszert, támogatja működését. Ráadásként a vegán étrendhez illeszthető.

Volmix Immun

 

 

Dr. M Vegán ImmuneActive kapszula >> 

 

 

 

A termékek étrend-kiegészítő kategóriába tartoznak, szedésük nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot.

 

Szponzorált tartalom

2020. 04. 09.
Ossza meg: Kövessen minket:Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés