2021. November 27. szombat

Koronavírus - Mit kell most tudni róla?

Mindenki éljen az oltás lehetőségével!
1 . oldal

  Fogyókúrázóknak: Légkeveréses Halogén Főzőkészülék

Míg korábban a koronavírus alfa (angol) variánsa volt a domináns, addig az elmúlt he-tekben a delta variáns (indiai) okoz több megbetegedést Európában - mondta Galgóczi Ágnes  a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) járványügyi osztályvezetője a közmédiának kedden.


Nemzetközi tapasztalatok szerint az európai országokban az új fertőzöttek száma jelentős mértékben nő. Főleg azok fertőződnek meg, akik nem olttatták be magukat. Közülük 77 százalékkal több új esetet regisztráltak az elmúlt hetekben.

Koronavírus oltás július

Magyarországon a védőoltásoknak köszönhetően megállították a koronavírus-járvány harmadik hullámát - a további járványhullámot is csak az oltásokkal lehet megakadályozni.

------------------------------------------------------HIRDETÉS-------------------------------------------

Légkeveréses Halogén Főzőkészülék:

38 800 Ft HELYETT 15 990 Ft!

Akár zsír vagy olaj nélkül is süthetünk benne. Füst- és szagmentes!

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Magyarországon több mint 5 millió 573 ezren megkapták valamely oltás első és 5 millió 311 ezren az oltás második dózisát is, így a magyar lakosság 55 százaléka védettnek számít, míg az európai átlag 41 százalék.

Galgóczi Ágnes szerint azonban "nem dőlhetünk hátra", hiszen a delta variáns újabb járványhullámot indíthat el. Kiemelte: a legfontosabb, hogy azokat az embereket megvédjék, akik leginkább kitettek a fertőzés veszélyének és súlyos lefolyású betegség kockázatának.

A járványügyi szakember elmondta, hogy egyik védőoltás sem ad száz százalékos védelmet, de a kórházba kerülést, a betegség súlyos lefolyását megakadályozhatja.

Hárommillió ember még nem kérte a védőoltást Magyarországon, az idős korosztály 15 százaléka nincs beoltva koronavírus ellen. A krónikus betegek, az idősek védelme a legfontosabb, ezért arra kérnek mindenkit, éljenek az oltás lehetőségével - emelte ki.

A felnőttek mellett a 12 évesnél idősebbeknek is elérhető a védőoltás, egyben arra kérte a szülőket, regisztráljanak és olttassák be gyermeküket.


Forrás: MTI
2021. 07. 21.
Ossza meg: Kövessen minket:Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés