2024. Március 03. vasárnap
A baj nem jár egyedül: akiknek egyszer is volt már afta vagy herpeszfertőzésük, tudják, hogy számítani kell ezek visszatérésére, amikor az immunrendszer átmenetileg meggyengül, például más betegség során, magas láz esetén is. Így a koronavírus fertőzés is kiválthatja, azoknál is, akiknél nem alakul ki annak súlyos formája. Hogyan kerülhető el vagy hogyan enyhíthető a herpesz fellángolása?

Sokan ismerik az ajakherpesz jellegzetes tüneteit: a száj körül kialakuló irritációval, bizsergető, égő érzéssel, bőrpírral, viszketéssel kezdődik, majd megjelennek a folyadékkal telt, apró kis hólyagok, amelyek néhány nap alatt nedvedző, fekélyszerű sebekké alakulnak. Ezek gyógyulásáig intenzív fájdalom kíséri a szájmozgást, evést, beszédet is. A sebecskék pörkösödése, teljes gyógyulása 10-14 napig is elhúzódhat.

Carbosan gél a herpesz tüneteinek enyhítésére>>

Satco herpesz

Az ajakherpeszt a herpes simplex vírus (HSV) okozza. Sajnos a gyógyulással nem tűnik el ez a vírus, hanem megbúvik az idegsejtek dúcaiban, és onnan bizonyos körülmények között időnként aktivizálódik, kiváltva a herpesz fellángolását. Provokáló tényező lehet az immunrendszer meggyengülése betegség, vírusfertőzés, láz, kiegyensúlyozatlan táplálkozás, vitaminhiány vagy tartós stressz miatt, de extrém hőhatás, UV-sugárzás, irritáló vegyi anyag, allergia, menstruáció is kiválthatja. A vírus erősen fertőző, a test más részein is megjelenhet, és közös tárgyak (evőeszköz, törölköző, stb.) használatával a beteg át is adhatja a munkatársaknak, családtagoknak Nem kevésbé kellemetlen az afta sem, vagyis a szájüreg nyálkahártyáján megjelenő lapos, kerek, középen sárgás, szélén vöröses udvarú, fájdalmas fekély. Ennek hátterében szintén lehet vírusos fertőzés, mikroba illetve kémiai, fizikai károsító hatás, és az afta esélye is megnő a lázzal, illetve az immunrendszer más okból történő meggyengülésével.

Carbosan gél a herpesz tünetienek enyhítésére>> 

Ne várja meg a hólyagok kialakulását!

Legtöbb érintett tapasztalja, hogy a fájdalmas hólyagok, a fekélyszerű sebek megjelenését bevezető tünetek előzik meg: bizsergető, égő érzés, bőrirritáció. Ha ezeket felismerve, az első jeleknél elkezdik a herpesz kezelését az erre a célra vény nélkül is kapható készítményekkel, akkor jó eséllyel megállítható a folyamat, elkerülhetők a hevesebb, nagyobb fájdalommal járó panaszok és az esetleges szövődmények. A herpesz általános megelőzéséhez tanácsos mindenkinek ismerni saját szervezetét, azt, hogy az ő esetében melyek lehetnek a herpeszt provokáló hatások (például fertőzések, napozás, bizonyos ételek, citrusfélék fogyasztása, stb.), és törekedni kell ezek kerülésére. Az immunrendszer karbantartásáért is mindent meg kell tenni, így például szükség lehet a vitaminok, az antioxidánsok, a nyomelemek (pl. cink) pótlására is.

Carbosan gél

A Carbosan gél ajakfájdalmak – pl. láz, herpeszvírus, erős napsugárzás okozta gyulladás és szájnyálkahártya-fekély vagy afta tünetek – enyhítésére, kezelésére szolgáló készítmény. Gyorsan csökkenti a fájdalmat, segíti a természetes gyógyulást.

Megnézem CARBOSAN gélt >

 

Szponzorált tartalomOssza meg: Kövessen minket:Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés