2024. Június 16. vasárnap

Kezdetben volt a "szeretkezz, ne háborúzz" jelszó, ezt váltotta fel a Greenpeace környezetvédő szervezet mexikói tagozata a "szeretkezz, ne szennyezd a Földet" szlogenre. Az ökoszexkampány közzétette azokat a szabályokat, amelyek felhívják a figyelmet a testi örömök környezetbarát megvalósulásának módozataira.


Az első szabály szerint "az ágyból kell elkezdeni az üvegházhatást okozó gázok elleni harcot": sokkal romantikusabb gyertyafénnyel kezdeni az intim együttlétet, mint villanyfényben. Különösen ajánlják a méhviaszból készült gyertyákat.

sátorból kilgó lábak, környezetvédő, szex

Az előjáték része lehet némi közös gyümölcsevés: az eper, a málna, a cseresznye és az áfonya afrodiziákumnak is kiváló, de fontos, hogy a gyümölcs permetezetlen legyen és ne génkezelt. Ugyancsak vágyserkentő lehet egy halvacsora, de csak olyan tengerparton, ahol garantáltan tiszta a tenger. Ezért e célból kerülendők a nagyvárosok közelében fekvő tengerpartok.

Azok, akik szeretik az extrém szexuális játékokat, tartózkodjanak a műanyag segédeszközöktől, inkább váltsanak át bőrre. Ha a szerelmesek együtt zuhanyoznak, azzal nemcsak az erotikának hódolnak, hanem a víztakarékosságnak is, tekintettel arra, hogy százmilliók soha nem jutnak tiszta folyó vízhez.

Ügyeljenek arra is, hogy a szerelmi aktus színhelyéül szolgáló ágyon rajta legyen a Forest Stewardship Council (FSC) nevű nemzetközi civil szervezet bélyege, amellyel igazolják, hogy olyan erdőkből származik fája, ahol tiszteletben tartják a fenntartható ökoegyensúlyt – ajánlja a La Repubblica című olasz napilap szerint a Greenpeace.

A szervezet végezetül elismeri: a "szeretkezz, ne háborúzz" elv gyakorlatba való átültetése is még mindig része a Föld megóvásának.


Forrás: MTI
2008. 09. 21.
Ossza meg: Kövessen minket:Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés