2024. Június 17. hétfő
A korai magömlés kezelésére eddig nem létezett gyógyszer, egy spray azonban végre reményt adhat az érintetteknek: vizsgálatok szerint a közösülés előtt öt perccel használandó spray jelentősen késleletei az ejakuláció és az orgazmus bekövetkezését a férfiaknál.

A lidokain és prilokain hatóanyagú spray hatékonyságát már a második vizsgálat is bizonyította. Az azt kipróbáló amerikai, lengyel és kanadai férfiak ötször hosszabb ideig tudták késleltetni magömlésüket, mint placebót (hatóanyag nélküli készítményt) alkalmazó társaik. A kutatók szerint az is nagy siker, hogy mind a spray-t használó férfiak, mind partnereik fokozott kielégülésről számoltak be.

korai magömlés, ejakuláció

A korai magömlés jelentősen befolyásolja a betegek és partnereik érzelmi és szexuális életét – hangsúlyozta Stanley E. Althof professzor, a Dél-Floridai Szexuális Egészségközpont kutatója. A jelenlegi meghatározás szerint korai magömlésről beszélünk, ha az ejakuláció a behatolás utáni egy percen belül megtörténik, és gondot okoz a beteg számára.

A probléma a 18-59 év között amerikai férfiak körülbelül harmadát érinti, ami azt jelenti, hogy a korai magömlés kétszer olyan gyakori, mint a merevedési zavar. A korai magömlés kezelésére jelenleg nem áll rendelkezésre elfogadott gyógyszer.

A mostani eredmények ígéretesek ; a spray-t gyártó cég az amerikai Élelmiszer- és Gyógyszerengedélyezési Hivatal (FDA) jóváhagyását szeretné elnyerni.


Forrás: Medipress
2009. 11. 26.
Ossza meg: Kövessen minket:Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés