2024. Július 15. hétfő
Melyek a jódhiány tünetei? -  Az alábbi esetekben ajánlott a jódpótlás:
A magyar Európa legelhízottabb nemzete. Magyarország kiemelten jódhiányos terület, hiányzik a talajból és a vizeinkből, ezáltal úgy az állati, mint a növényi táplálékból is! Egy endokrinológus szemével jelentős összefüggés van a jódhiány és a túlsúly között!

A jód az aktív pajzsmirigy hormon (T3) alapanyaga. A T3, azaz trijód-tironin csupán 3 jódatomból áll. Megfelelő jód hiányában a pajzsmirigy nem tud elég pajzsmirigy hormont termelni, és elkezd alul működni. Ennek következménye, hogy lelassul az anyagcsere, és rövidesen túlsúly képződik! Így függ össze a jódhiány, és többek között ezért is jár az élen a magyar populáció az elhízás területén.

Mivel az élet sós, jódos óceánban keletkezett, a szervezetünk majd minden sejtje, több, mint 300 különféle élettani funkcióhoz használja a jódot ahhoz, hogy megfelelően tudjon működni. Téves, ha azt hisszük, csak a pajzsmirigynek van rá szüksége!

Az alábbi szervek és szövetek számára nélkülözhetetlen a megfelelő jódbevitel!

FB Jódhiány1

A jódhiányos nők sok esetben nem tudnak teherbe esni megfelelő jódpótlás nélkül. A klinikai vizsgálatok szerint az egészséges mellszövet fenntartásához is fontos a jódpótlás

Tehát a fentiekből kiderült, milyen nagyon fontos a jódpótlás. A jódnak számos vegyülete van, de csak egy van, a kálium-jodid, ami igazán stabil, képes jól beépülni és hasznosulni a szervezetbe, és ezáltal hozzájárulni a pajzsmirigy hormonok megfelelő termeléséhez, és a gyors anyagcseréhez.

Az OGYÉI által ajánlott biztonságos napi bevitel 120-600 mcg közötti mennyiség.

Tévhit, hogy a jódozott só a jódpótlás egy megfelelő formája. Azon kívül, hogy eltolja az ételek ízét, instabil jódot tartalmaz, 460 C –on a főzés során teljesen megsemmisül, nem alkalmas hatékony jódpótlásra!

Figyelem! Sokan tévesen azt hiszik, hogy a jódra allergiások. Mivel alga készítményeket fogyasztanak jódpótlásra, sok esetben a szennyezett tengerek, óceánok vizeiből származó algák magukba szívják a nehézfémeket, és valójában sokan erre allergiások, nem a jódra!

Jódhiány2

A biztonságos és jól hasznosuló jódpótlás pedig nagyon esszenciális lenne, a testünk számtalan szerve csak így tud tökéletesen működni!

Jódhiány3 FB

Melyek a jódhiány tünetei?

hízékonyság

mell ciszták

• székrekedés

rendszertelen menstruáció

terméketlenség

töredező körmök és haj

hajhullás, hajvég töredezés

száraz bőr főleg lábszáron és könyökön, kézháton, nyakon

nehéz ébredés, már reggel fáradtan kel (iskolások esetén is)

délután 15-17 óra között hirtelen álmosság, kimerülés érzése

állandó kimerültség érzése

nehéz koncentráló képesség (iskolások esetén is)

feledékenység

figyelmetlenség (iskolások esetén is)

lustaság érzése (iskolások esetén is)

MIT LEHET TENNI, hogy elkerüljük a számos kellemetlen tünetet, a lassú anyagcserét és a túlsúlyt?

Egyértelmű, hogy a magyar lakosság körében pótolni kell a jódot. Leegyszerűsítve, Magyarországon kivéve a pajzsmirigy túlműködésben és autoimmun betegségben szenvedőket, majdnem mindenkinél indokolt a jódpótlás.

Az alábbi esetekben ajánlott a jódpótlás:

Terhes és szoptató anyák

Pajzsmirigy-műtöttek egy része

Többgöbös golyva miatt műtöttek első-, másodfokú nő rokonai

Megnagyobbodott pajzsmirigy

• Gyermekkorban az agy normál fejlődése, és a normál kognitív funkciók érdekében

Lassú anyagcsere és magas TSH (2-es érték felett már) szint, valamint alacsony szabad T3, de magas Reverse T3 hormonszint esetén.

Mivel az anti-aging endokrinológia, és azon belül a bio-azonos hormonpótlás a területem, farmakológus kollégáimmal kifejlesztettük a FEDBOND® PAJZSMIRIGY-ANYAGCSERE étrend-kiegészítőt.

Jódhiány FB 4

Szerettünk volna a biztonságos, standardizált jódpótlás mellett, amely segíti a normál pajzsmirigy hormonok termelését, egy olyan komplex, csak természetes összetevőkből álló receptúrát létrehozni, amely egyben

segíti a zsírok emésztését (teraxacum),

a jó szénhidrát-anyagcserét (cink),

a normál vércukorszintet (fahéj kivonat, króm), valamint

a termogenézist (cayenne bors) is.

Mit jelent ez? Ilyenkor a szervezet a zsírpárnákat, fokozott hőtermelésre használja fel. Ezáltal biztosítja, hogy zsírpárnából fogyjunk.

Mert fogyni csak zsírszövetből, főleg zsigeri zsírokból érdemes, ezt nevezzük egészséges, sikeres súlycsökkentésnek!

KARNITINT, FAHÉJ- ÉS GYERMEKLÁNCFŰ KIVONATOT, CAYENNE BORS PORT, CINKET, KRÓMOT ÉS JÓDOT TARTALMAZÓ KAPSZULÁK

Egy jól működő anyagcsere jól kezeli a zsírégetést is! A FEDBOND® PAJZSMIRIGY-ANYAGCSERE, a test fiziológiai működését figyelembe véve fejti ki a hatását.

OGYÉI notifikált termék, szerepel a gyógyszertárak biztonságos étrend-kiegészítők listáján.

Vigyázat! A GLUTÉN az egyik legveszélyesebb gyulladást okozó faktor. Sokszor az alul működő pajzsmirigy és az autoimmun jellegű pajzsmirigy tünetek, rejtett vagy valós gluténérzékenység miatt alakulnak ki! Tehát, ha önnek bármilyen ízületi gyulladása vagy pajzsmirigy panasza van, azonnal függessze fel a glutén bevitelt! 3-6 hónap alatt drasztikus javulás várható! Glutént tartalmaz a legtöbb gabonaféle és az abból készült lisztek, az azzal főzött ételek is. Ne tévesszék önt meg a teljes kiőrlésű vagy tönköly gabona készítmények, ugyanolyan ártalmasak, mindegyik tartalmaz glutént, sőt ezen kívül még lektint is, ami áteresztő bél szindrómát okoz hosszabb távon!

 

Szponzorált tartalom


Szerző:

Tihor Herczeg Kyra

Az Amerikai Anti-Aging Orvosi Akadémia tagja,

anti-aging endokrinológus2021. 09. 21.
Ossza meg: Kövessen minket:Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés