2021. Május 07. péntek

A hét témája: Immunerősítés

cink, mikroelem

A cink létfontosságú mikroelem: fontos szerepet tölt be a vércukorszint- és az anyagcsere-folyamatok szabályozásban. Cinkhiány esetén csökken a szervezet ellenállóképessége.


BŐVEBBEN


C-vitamin

Ez a jól ismert vitamin a szervezet antioxidáns védelmi rendszerének első bástyája. Bár sokan tévesen náthamegelőző csodaszereként ismerik, egészségünk megőrzésében jelentősebb szerepe lehet.


BŐVEBBEN


echinacea

Tavasszal szó szerint kapunk hideget, meleget, ahogy váltakoznak az időjárási frontok felettünk, miközben a szervezetünk még a téli kimerüléssel küzd: bizony könnyű megfázni, ilyenkor védtelenebbek vagyunk a fertőzésekkel szemben is. A természet csodálatos gazdagságával siet a segítségünkre!


BŐVEBBEN


immunrendszer-erősítés, kisgyermekek

A gyerekek, főként egy éves kor alatt nem még rendelkeznek a felnőttekéhez hasonló védekezőképességgel, ezért nagyon fontos, hogy fokozottan óvjuk őket a megbetegedésektől. A Magyar Gyermekorvosok Társaságának immunerősítő tanácsai. tanácsai.


BŐVEBBEN


magnézium
Az egyik legfontosabb nyomelem a szervezetben a magnézium. Valamennyi sejtünkben megtalálható, szinte minden élettani folyamatban szerepet játszik, szervezetünk azonban mégsem tudja maga előállítani.
BŐVEBBENVital - egészségügyi linkcentrumKeresés