2023. Szeptember 28. csütörtök
Két különböző napon ünnepelheti majd születésnapját egy brit ikerpár, ráadásul lehet, hogy a másodiknak érkezett kislány nővérénél egy évvel később mehet csak iskolába.

A The Sun, a legnagyobb brit bulvárlap szerdai beszámolója szerint Lexus Conway augusztus 31-én, éjfél előtt néhány perccel jött a világra, húga, Amber pedig 45 perccel később, immár szeptember 1-jének hajnalán.

ikerlányok az iskolában, ikerpár, születésnap, évvesztes

Az egyértelmű angol oktatási törvények szerint az augusztus 31-e után születettek évvesztesként kezdhetik csak általános iskolai tanulmányaikat. Ennek szigorú érvényesítése azonban azt jelentené, hogy az ikerpár a néhány percnyi különbség miatt egy év különbséggel kezdhetne iskolába járni.

A northamptoni illetőségű szülők elszánták magukat arra, hogy a gyerekek egyszerre, egy osztályban tanulhassanak. A papa még azt is kilátásba helyezte, hogy ha ezt nem sikerül elintézni, elköltöznek Spanyolországba – ahol rokonai élnek –, mert ott lazábbak a beiskoláztatási szabályok.

Northamptonshire grófság tanácsának szóvivője mindazonáltal jelezte a hatóság kompromisszumkészségét, mondván: ha majd eljön a beíratás ideje, a gyerekek érdekeinek leginkább megfelelő döntést fogják meghozni, figyelembe véve a szülők kívánságát is.


Forrás: MTI
2008. 09. 11.
Ossza meg: Kövessen minket:Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés