Nyomtatás 
Forrás: Vital.hu (https://www.vital.hu)

Nem járhat egy osztályba az ikerpár, mert nem egy napon születtek

Két különböző napon ünnepelheti majd születésnapját egy brit ikerpár, ráadásul lehet, hogy a másodiknak érkezett kislány nővérénél egy évvel később mehet csak iskolába.

A The Sun, a legnagyobb brit bulvárlap szerdai beszámolója szerint Lexus Conway augusztus 31-én, éjfél előtt néhány perccel jött a világra, húga, Amber pedig 45 perccel később, immár szeptember 1-jének hajnalán.

Az egyértelmű angol oktatási törvények szerint az augusztus 31-e után születettek évvesztesként kezdhetik csak általános iskolai tanulmányaikat. Ennek szigorú érvényesítése azonban azt jelentené, hogy az ikerpár a néhány percnyi különbség miatt egy év különbséggel kezdhetne iskolába járni.

A northamptoni illetőségű szülők elszánták magukat arra, hogy a gyerekek egyszerre, egy osztályban tanulhassanak. A papa még azt is kilátásba helyezte, hogy ha ezt nem sikerül elintézni, elköltöznek Spanyolországba – ahol rokonai élnek –, mert ott lazábbak a beiskoláztatási szabályok.

Northamptonshire grófság tanácsának szóvivője mindazonáltal jelezte a hatóság kompromisszumkészségét, mondván: ha majd eljön a beíratás ideje, a gyerekek érdekeinek leginkább megfelelő döntést fogják meghozni, figyelembe véve a szülők kívánságát is.



A cikket a vital.hu-n az alábbi címen találja meg:
https://www.vital.hu/ikerpar_szuletesnap