2024. Június 25. kedd
1 . oldal
Helyes hegkezelés: kis odafigyeléssel nagy hatás -   Contractubex® gél a világ legkedveltebb hegkezelő terméke
Életünk során mindannyian találkozunk hegekkel. Bizonyos életkor után mindenkinek vannak hegei, jellemzően egyre több. Cikkünkben érdekességeket gyűjtöttünk össze a hegekről és a heggyógyulásról, valamint a hegek megszépítéséről.

A szervezet a gyógyulási folyamatok során a kötőszöveti hiányt nem teljes értékű szövettel pótolja. Ha a bőr irharétege csak felületesen sérül, a hegesedés mérsékelt, és viszonylag kevés nyomot hagyva eltűnik. Ha azonban a mélyebben éri bőrünket a károsító hatás, a hegesedés burjánzóvá válik. Így az eredetileg kis göb egyre agresszívebben kezd növekedni, hegtúltengés alakul ki.

Különböző tényezők befolyásolják a hegesedési jellemzőket. Fontos szerepet játszanak a genetikai adottságok, a bőrtípusok (például a sötétebb bőrű, az afrikai, ázsiai emberek gyakrabban szenvednek a kóros hegesedéstől), és az is számít, hogy mely testrészen alakult ki a seb, ugyanis az aktív izmok, ízületek közelében hajlamosabb a szervezet sejtburjánzással válaszolni a hegszövetek állandó mozgására.

Contra2

Fontos az illető életkora is, az idősebbeknél már lassabb a bőrgyógyulás, így kevesebb eséllyel lesz a heg maradandó, ezzel szemben a fiatalok bőre – a gyorsabb gyógyulási folyamat miatt – hajlamos a túlburjánzásra, a nagyobb és vastagabb hegek kialakulására.

Míg a bőrfelszínt érintő kisebb horzsolások heg nélkül gyógyulnak, mélyebb sebek gyógyításánál a szervezetnek gyorsan kell reagálnia, mert a fertőzések elkerülése előrébb való szempont, mint a szépség. A gyors szövetpótlás, a seb zárása így az esztétikum rovására megy, és a hegszövet így sosem lehet olyan szép, mint az ép bőr.

A test egyes részein problémás lehet a heggyógyulás. Orvosok megfigyelései szerint a váll és a dekoltázs bőrén keletkezett hegek gyógyulnak esztétikailag problémásan.

A dohányzás befolyásoló tényező: a dohányosok sebgyógyulása, hegesedése lassabb. Egy operációt megelőzően érdemes letenni a cigarettát, kiváló alkalomnak és sok más mellett a gyorsabb gyógyulást további motivációnak tekinteni a leszokáshoz.

Testtájtól függően a hegek gyógyulása eltérő. Az arcon és a nyakon figyelhető meg a leggyorsabb seb- és heggyógyulás: 3-6 hónap elteltével alig látható a heg. A szemhéjon a legvékonyabb a bőr, itt gyógyul a leggyorsabban a heg, alig láthatóan, kvázi nyomtalanul. Ezzel szemben a mellkason, hason és lábon akár két évig is aktív marad a heg, a gyógyulás lassú.

Helyes hegkezelés: kis odafigyeléssel nagy hatás

A seb méretétől függően akár két évig is eltarthat, amíg egy heg eléri a végleges formáját. Ebben az időszakban a legkönnyebb halványítani a heget, a régebbi hegek hatékony kezelése több kitartást igényel. Annál jobb, minél korábban kezdjük a hegkezelést, ideálisan amint a seb bezárult vagy a varratok eltávolításra kerültek. A friss hegek kezelésére legalább 2-3 hónapot szánjunk, míg a régebbi hegszövetek halványítása akár hat hónapig is eltarthat.

Contractubex® gél a világ legkedveltebb hegkezelő terméke

A Contractubex® gél a világ legkedveltebb hegkezelő terméke. Több, mint 50 éve sikeresen alkalmazható hegek kezelésére. Több, mint 60 országban van jelen.


A Contractubex különböző típusú hegek kezelésére alkalmazható a seb bezáródása után.

A Contractubex úgy fejti ki hatását, hogy elnyomja a hegszövet növekedését, elsimítja és fellazítja a hegszövetet. Emellett csökkenti a bőrpírt, melegedést, duzzanatot és fájdalmat (gyulladáscsökkentő hatású).

A készítményt naponta többször finoman be kell dörzsölni a bőrbe, ill. a hegszövetbe, amíg a gél be nem szívódik a bőrbe. Régi, vastag hegek esetében éjszakai fedőkötéssel lehet fokozni a készítmény hatását. A Contractubex-et a sebek bezáródását követően kell alkalmazni.

A heg vagy kontraktúra kiterjedésétől és vastagságától függően a kezelés több hetet, hónapot vehet igénybe. Különösen a friss hegek kezelése során kerülni kell a fizikai ingereket, például az extrém hideget vagy az UV fényt, ill. nem szabad a készítményt túl erősen bedörzsölni.

A Contractubex-et a betegek általában jól tolerálják, akár hosszú távon is. A hegesedés mértékétől függően a kezelés 3-6 hónapig tarthat, mivel a hegszövet nagyon lassan regenerálódik.

A Contractubex-kezelés alatt alkalmanként jelentkező viszketés a hegszövet változásainak következménye is lehet, és általában nem igényli a kezelés leállítását.

A várható eredmény megéri a kezeléshez szükséges türelmet!

Megnézem a Contractubex® Gel-t < <

Gyermekek esetén, 1 éves kortól naponta egyszer vagy kétszer ajánlott bedörzsölni a hegszövetbe.

1 évesnél fiatalabb gyermekek esetén az alkalmazása nem ajánlott.

A KOCKÁZATOKRÓL ÉS MELLÉKHATÁSOKRÓL OLVASSA EL A BETEGTÁJÉKOZTATÓT, VAGY KÉRDEZZE MEG KEZELŐORVOSÁT, GYÓGYSZERÉSZÉT!

A dokumentum lezárásának dátuma: 2022. augusztus 12.

CONTRACTUBEX GÉL 20 G • VÉNY NÉLKÜL KAPHATÓ GYÓGYSZER • OGYI-T-1640/01 • Kérjük, figyelmesen olvassa el a dobozban található betegtájékoztatót

(OGYÉI/69361/2020, OGYÉI/392/2021) •KERESSE A GYÓGYSZERTÁRAKBAN! • Gyártó: Merz Pharmaceuticals GmbH, Germany • Képviselet: Shila-Medic Kft. 4030 Debrecen, Puttony u. 35.

 

 


Forrás: vital
2022. 08. 11.
Ossza meg: Kövessen minket:Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés