2021. Május 06. csütörtök

Fókuszban: A hátfájás

hát, hátfájás

A hátfájás hátterében számtalan ok állhat, melyek nem csak a hát és a gerinc lokális problémái lehetnek, de a mellkasi és hasi szervek kisugárzó megbetegedései is.


BŐVEBBEN


hátfájás

Nehéz iskolatáska, kényelmetlen munkahelyi ülőszék, rosszul beállított monitor, mozgásszegény életmód. Szinte minden korosztályt érinthet a hátfájás. Mi lehet az oka?


BŐVEBBEN


női hát, hátfájás, izomfájdalom
Ha hátfájás kínozza, de semmi sem segít, lehetséges, hogy panaszait a gyenge, túlterhelt és sérült izmok okozzák, és nem a gerincoszlop – állítja egy ismert amerikai fájdalomspecialista.
BŐVEBBEN


hátfájás
A hátfájás gyakori probléma, ötből négy felnőttet érint, pedig sokszor megelőzhető lenne néhány egyszerű szabály betartásával. Hátkímélő tippek minden testhelyzetre.
BŐVEBBEN


Hátfájás

A gerincoszlop nem kifejezetten a mai, ülő életmódra lett kitalálva, ezért nem csoda, hogy a hátfájás a leggyakoribb mozgásszervi panaszok egyike. Korra, nemre való tekintet nélkül bárkinél előfordulhat, és sokszor minden előzmény nélkül jelentkezik.

BŐVEBBEN


ágy, alvás, hát, matrac

Az éjszakai alvás során a szervezetnek pihennie kell, az egész napos terhelés után a hát is rászolgál a kényeztetésre, tehát nem mindegy, milyen fekhelyen és milyen testtartásban alszunk. Hogyan lesz álmunk valóban pihentető?


BŐVEBBENTovábbi cikkeink
Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés