2024. Június 17. hétfő
Mit nevezünk székrekedésnek? -  Életmód tanácsok -  Szorult helyzet? Jó hír a babáknak, gyerekeknek
Kevés mozgás, rossz táplálkozás és betegségek is okozhatják, ha a gyereknél ismétlődő hasfájás, ritka és fájdalmas székelés jelentkezik. Felmérések szerint az egy és öt év közötti gyerekek 5%-a szenved krónikus székrekedéstől. Hogyan kezelhetjük életmódbeli változtatásokkal a problémát? Milyen természetes és biztos megoldás áll rendelkezésünkre, ha már "semmi nem segített"?

Mit nevezünk székrekedésnek?

Életkortól, étkezési szokásoktól és egyéni adottságoktól is függően lehetnek eltérések, de székrekedésnek nevezzük, ha átlagosan heti háromnál, vagy a korábban rendszeres alkalmaknál kevesebbszer van széklet.

A székelés fájdalommal járhat, nehezen ürül, kemény, száraz, nagyméretű, a wc papíron kis vér is megjelenhet. A puffadás, teltségérzés miatt a gyermek közérzete rossz lehet.

Székrekedés2

Életmód tanácsok

Rendszeres folyadék fogyasztás, hogy megkönnyítsük a széklet áthaladását a belekben. Iskoláskorú gyerekeknek napi minimum 3-4 pohár víz, esetleg gyümölcslé fogyasztása javasolt.

Helyes táplálkozás. A túl sok szénhidrátot és zsírt tartalmazó étrend lelassítja a belek mozgását. A rostok emésztetlen állapotban haladnak végig a bélrendszeren, ezáltal tisztítják, növelik a bélmozgást. A rostokat fokozatosan vezessük be a gyermek étrendjébe, növekvő mennyiségben adagolva az egyes étkezésekhez.

Mozgás! Ha egész nap csak ül az iskolapadban, a belső szervek is összenyomódnak, ellustulnak. Ahhoz, hogy a beleket is mozgásba hozzuk, nem feltétlenül kell rögtön edzésre küldeni a gyereket, ha egyébként nem szeret mozogni. Délutáni kerékpározás, gördeszka, séta a barátokkal, ugrókötelezés a kertben épp olyan hasznos lehet.

Fontos a rendszer. Az étkezések időpontjában és a mellékhelységben töltött idő terén is igyekezzünk napi rutint kialakítani. Mivel az étkezések serkentik a bélmozgást, keltsük fel egy picit korábban, hogy nyugodtan megreggelizzen, így utána lesz még ideje elvégezni a dolgát is. Ha reggel nagyon szorít az idő, akkor iskola után, délután, vagy este szánjunk rá legalább 10 nyugodt percet, hogy így a székrekedést megelőzzük.

Szorult helyzet? Jó hír a babáknak, gyerekeknek

A Lecicarbon® gyermek szorulás elleni végbélkúppal gyors, kíméletes a megkönnyebbülés, mellékhatások  veszélye nélkül.

Hat okos érv a Leicarbon gyermel végbélkúp mellett:

• alapelv a természet mintájára

• a természetes béltevékenységet utánozza le úgy a Lecicarbon, hogy az ürítési reflexekért felelős természetes széndioxidot fejleszt.(Az összes, emésztés során képződő bélgáz közül ez a gáz stimulálja a legintenzívebben a végbélürítést)

• a bél saját magának segít, mert a Lecicarbonból felszabaduló természetes széndioxid mikrobuborékok indítják be a székelési bélreflexet.

• biztonsággal használható már 12 éves kor alatt gyermekeknek, alhasi görcs és puffadás nélkül

• gyors: 15-30 percen belül hat

• kíméletes: közvetlenül a probléma helyéhez kerül anélkül, hogy a testet, emésztő rendszert, és a vérkeringési rendszert megterhelné

Így működik a Lecicarbon® gyermek szorulás elleni végbélkúp

Leicarbon gyerek termék

 

 


2022. 09. 21.
Ossza meg: Kövessen minket:Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés