2024. Június 17. hétfő
Túl hosszú vagy túl rövid, túl szűk vagy túl bő... a nem illeszkedő gumi óvszer nemcsak lecsúszhat vagy elszakadhat, de a partnerek szexuális élvezetét is csökkentheti – a sokak által ismert tényeket most tudományos módszerekkel is igazolták.

A férfiak csaknem fele (44,7 százaléka) számolt be a Kinsey Intézet kutatóinak (Indiana Egyetem, USA) kérdőíves kutatásában arról, hogy a hüvelyi behatolással járó együttlét során volt már dolga a nem megfelelő méretű óvszerrel, ami nem csak kényelmetlenséget jelent, de valódi veszélyekkel is járhat.

óvszer

A kutatók kiszámolták, hogy a 18 és 67 év közötti válaszadóknál a rossz méret 2,5-szeresére növelte annak a kockázatát, hogy az óvszer elszakad vagy lecsúszik, és ötszörösre a péniszirritáció veszélyét. Kétszer nagyobb volt a kockázata az erekciós problémának, vagy annak, hogy a férfinak (vagy partnerének) nehézségei támadnak az orgazmus elérésében. Ugyancsak kétszeres veszélynek voltak kitéve amiatt, hogy az óvszer még a szeretkezés vége előtt „leesik”.

A vizsgálatot végző Richard Crosby és Bill Yarber szerint a férfiakat megfelelő „egészségügyi üzenetekkel” kell a számukra ideális méretű óvszer megtalálására ösztönözni. Emellett arra is szükség van, hogy az óvszergyártók változtassanak a megnevezéseken, és a legkisebb méretet is 'nagy'nak kellene hívniuk, a közepeset pedig 'extra nagy'nak. A 'kis', vagy 'extra kis' méreteket ugyanis biztosan nem fogja egy férfi sem megvenni – figyelmeztetnek az óvszervásárlás lélektani oldalára.


Forrás: MTI

Ossza meg: Kövessen minket:Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés