2021. Május 08. szombat
A módosabb férfiak kétszer akkora gyakorisággal híznak el, mint az alacsonyabb jövedelműek. A nők esetében azonban a vastagabb pénztárca nem feltétlenül jár együtt a nagyobb derékbőséggel – állítja a Statistics Canada jelentése.

A 2004-es kanadai közegészségügyi felmérésből származó elemzés szerint a férfiak 65%-a, a nők 53%-a túlsúlyos. Habár a gazdagabb férfiak gyakrabban híznak el, több zöldséget és gyümölcsöt fogyasztanak, mint a szerényebb körülmények közt élők, a hosszú munkával töltött órákat pedig megszakítják némi testedzés kedvéért, jelentette a kanadai Globe and Mail újság.

gazdag, férfiak, elhízás

A gazdagabb férfiak gyakrabban járnak étterembe. „Azok, akik gyakran étkeznek ilyen helyen, több kalóriát vesznek magukhoz és magasabb a testtömeg-indexük, mint azoknak, akik otthon főznek” – írták a szerzők: Paul Veugelers és Stefan Kuhle az Albertai Egyetem közegészségügyi karáról.

A testkép-érzékelés lehet az oka annak, hogy a tehetősebb hölgyek nem híznak el jobban, mint szegényebb társaik. „A nők hajlamosabbak fogyókúrázni, tornázni, a testsúlyukkal foglalkozni. A férfiak nem ennyire hiúak” – mondta Arya Sharma, az Albertai Egyetem professzora, aki az elhízás kutatásával és kezelésével is foglalkozik.


Forrás: Medipress
2009. 01. 13.
Ossza meg: Kövessen minket:Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés