2024. Június 15. szombat

Szagolgatással is lehet fogyni!

fogyókúra, fogyás, illatok
1 . oldal
Csillapítja az éhségünket, ezáltal segíthet a fogyásban egyes ételek illata – ezt az elvet használja ki több fogyókúra illetve fogyókúrás segédeszköz, melyek a tengerentúlon már hódításnak indultak.

A Sensa-diéta követői kis szemcséket szórnak az ételükre, mintha sóznák azt. Dr. Alan Hirsch, a módszer tudományos alapjainak kidolgozója szerint ezek a szemcsék intenzívebbé teszik az ételek illatát és ízét, ezátal segítségükkel hamarabb elérhető a jóllakottságérzet. A Sensa-fogyókúra nem tesz semmilyen ételt tiltólistára, de mindent csak kis adagokban enged fogyasztani. Hosszútávon követői megtanulják, mennyi ételre van valójában szükségük, és nem fogyasztják el megszokásból a túlméretezett adagokat.

fogyókúra, fogyás, illatok

Hasonló elven működik a SlimScents, mely egy olyan aromaterápiás diéta, melyben az étkezések előtt egy gyümölcs-, illetve mentaillatot tartalmazó eszköz szagolgatásával csökken az étvágy. Az Aroma Patch pedig a egy különböző testfelületekre ragasztható tapasz, ami bizonyos időközönként vaníliaillatot áraszt ki magából.

E módszerek és eszközök mindegyike azt használja ki, hogy erős illatokat érezve agyunk ‘azt hiszi’, hogy jóllaktunk. Dr. Mark Cohen, a SlimScents megalkotója olyannyira biztos a módszerben, hogy ügyfeleinek bizonyos mértékű fogyás eléréséig ingyenessé tette az eszköz használatát.

Dr. Bryan Raudenbush, a Wheeling Jesuit University pszichológiaprofesszora kutatásaival igazolta a borsmenta étvágycsökkentő hatását. A vizsgálatban résztvevők 1800 kalóriával kevesebb ételt fogyasztottak egy hét alatt. Az ígéretes eredmények ellenére az illatok hosszútávú súlycsökkentő hatásának bizonyítására további vizsgálatokra van még szükség.

 
Forrás: Medipress

Ossza meg: Kövessen minket:Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés