2024. Március 05. kedd
Egy indiai nő azért fordult orvoshoz, mert két hónapja komoly fájdalmak és légzési nehézség gyötörték. A fájdalom oka, mint a kórházban készített CT-felvételről az orvosok legnagyobb döbbenetére kiderült, egy, a nő orrában lévő, törött fogkefe volt.

A 31 éves háziasszony nem teljesen biztos abban, hogyan került a 7-8 cm-es fogkefedarab az orrüregébe. Arra az esetre gyanakszik, amikor egy fogmosás során a férje véletlenül meglökte, és a kezében lévő fogkefe eltörött. A kefe alsó része a kezében maradt, de a többit nem találta meg.

fogkefe fogmosás baleset orr

Nem sokkal a történtek után ömleni kezdett a vér az orrából. A nő ekkor még nem ment el orvoshoz – úgy tűnik, az összefüggés számára nem volt egyértelmű –, csak azután, hogy az orrából bűzös váladék kezdett el szivárogni, és gyakran küzdött fájdalommal, valamint légzési nehézséggel.

A fogkefét az orvosok végül eltávolították. A műtétet végző Dr. Kaushal Sheth szerint a nő orrából áradó bűzt pár lépésről is érezni lehetett, és még így is szerencsésnek bizonyult, hiszen ha a műanyagdarab a légcsövébe kerül, bele is halhatott volna.


Forrás: Ananova
2007. 10. 18.
Ossza meg: Kövessen minket:Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés