2024. Június 16. vasárnap
A svéd férfiak bizonyultak a legjobb férjanyagnak, az ausztrálok viszont a legrosszabbnak egy nemzetközi felmérésben, amelynek során tizenkét országban vették górcső alá a teremtés koronáit.

Almudena Sevilla-Sanz, az Oxfordi Egyetem közgazdászprofesszora és munkatársai tizenkét, iparilag fejlett országban vizsgálták, hogy az egyes országokban mennyire segítenek a férjek életük párjának. A kérdezőbiztosokat az érdekelte, hogy a férfiak mennyire veszik ki részüket a gyermeknevelésből, a házimunkából. A figyelem arra is kiterjedt, hogy mennyire szívesen kapcsolódik be a férj a főzésbe, mosogatásba, vagy a mosásba. Ennek alapján számították ki az úgynevezett egyenlőségi indexet.

férj, férfiak

A kutatás szerint a legjobb férjeknek a svéd férfiak bizonyultak, őket a norvégok követik. Dobogós hely jutott még a briteknek, akiktől alig valamivel maradt le az Egyesült Államok férfilakossága. Az ötödik helyen a holland férfiak vannak, őket az írek és az új-zélandiak követték. A legalacsonyabb egyenlőségi mutatóval Japán, Németország és Ausztrália „dicsekedhet”.

„Ez a felmérés azt mutatta ki, hogy az egalitárius országokban kevésbé stigmatizálják azokat a férfiakat, akik hajlandók a hagyományosan női feladatnak tartott munkák elvégzésére” – hangsúlyozta Sevilla-Sanz.

A kutatásban 13 500, húsz és negyvenöt év közötti férfit és nőt faggattak ki.


Forrás: MTI
2009. 08. 05.
Ossza meg: Kövessen minket:Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés