2021. Június 23. szerda
Manapság sokan otthonról dolgoznak. A home office munkavégzés számos pozitívummal és talán ugyanannyi negatívummal is jár! Mi a pozitívum benne? Lelassultunk, időnk lenne végre végig gondolni számunkra mi fontos és mi nem, illetve sok tartalmas időt tölthetünk a családunkkal. De mire használjuk mindezt a lehetőséget? A személyes időnk is rendelkezésre áll. Mit jelent ez?

Behúzta a sors a kéziféket, amire mi nem tudtuk rávenni magunkat hosszú évtizedek óta. Mennyire vagyunk képesek figyelni saját magunkra is?

A befele figyelés szükséges lenne nem csak a pszichikai jólétünk, de a fizikai, egészségi jólétünk érdekében is! Lássuk, mennyire vagyunk tisztában vele?

Otthon ülünk, otthonról dolgozunk. Sokat vagyunk zárt térben, most így biztonságos, sokszor észre sem vesszük, mennyit nassolgatunk!

FB1

Megfelelő mozgás hiányában lelassul anyagcsere és nyirokkeringés, valamint a bélműködésünk is.

Magyarország lakosságának 45%-nál fennáll az állandó vagy átmeneti székrekedés.

Mik a székrekedés negatív hatásai?

• Divertikulumok, vastagbél kiöblösödés alakulhat ki, ez nagyon sokféle egészségügyi problémát okozhat.

Sok esetben be is gyulladhat a divertikulum, aminek következtében kifekélyesedhet.

 

FB2

• Pang a vastagbélben a bélsár, ez a rothasztó baktériumok és paraziták (pl. a Candida) táptalaja is egyben.

• Ez is hozzájárulhat, hogy felboruljon a vastagbélben található MIKROBIOM, a jó és a rossz vastagbél baktériumok oly kényes aránya és egyensúlya.

• Túlszaporodnak a rothasztó baktériumok, bio- és endotoxinokat gyártanak, ez féláteresztő bélszindrómát alakíthat ki, ami szervezet szintű krónikus gyulladásokhoz vezet, az pedig metabolikus szindrómát okoz, ami elhízással is jár.

• Így könnyebben kialakul az ételintolerancia is.

• A székrekedés erőlködéssel, az aranyér veszélyével járhat.

• De vigyázat, hosszú távon nem szabad hashajtókat használni, mert bélrenyheséghez vagy bélgyulladáshoz vezetnek. Ezen kívül a hashajtás idején a táplálékból nincs ideje felszívódni a tápanyagoknak, ezért ez hiánybetegségekhez vezet.

FB3

 

Mi mégis a megoldás?

Rostdúsabb táplálkozás, több mozgás. Tekintettel a jelen helyzetre, amikor keveset mozoghatunk a szabadban, ha nem tudjuk magunkat rávenni az otthoni tornára, megoldás lehet az otthoni tánc is egy ritmusos Youtube videóra.  A rendszeres bélmozgás és vastagbél salaktalanítás egyben a sikeres fogyókúra előszobája is. Könnyebben lehet fogyni, ha nem tartalmaz olyan endo- és biotoxinokat a vastagbelünk, ami megnehezíti a zsírégetést.

Hogyan lehetséges ez? A bélfalon keresztül visszaszívódó toxinokat a szervezet zsírpárnákba különíti el, ezáltal gyulladások jönnek létre a zsírpárnákban, és a zsírégetés sem a normál módon történik, sokkal nehezebbé válik a zsírbontás is. A szervezetben a szervek hatásmechanizmusa egymásra épül, minden mindennel összefügg!

FB4

Érdemes biztonságos, olyan OÉTI notifikált étrend-kiegészítőket használni, amelyek ozmotikus lubrikáns hatással rendelkeznek. Mit jelent ez? Vannak a magnéziumnak olyan vegyületei, amit, ha megfelelő vitaminokkal és antioxidánsokkal társítanak, segítik a vastagbél kíméletes és hatékony salaktalanítását.

Hogyan működik? A bélnyálkahártyát hidratáltan tartja, ez megkönnyíti a bélsár tovább haladását. Ugyanakkor a már haszontalan bélsárból nem engedi visszaszívódni a vastagbélben a vizet, a bélsár lágyabb marad, könnyebben és nagyobb mennyiségben távozik. Így az esetleges divertikulumokból is jobban ki tud pucolódni a bélsár.

Egy ilyen termék használata esetében az elfogyasztott vízmennyiséggel lehet szabályozni a széklet állagát. Minél több vizet iszunk, annál hígabb a bélsár, így akár egy belső zuhany hatást is el lehet érni, de ebben az esetben bár nagyon híg is tud lenni a széklet, az nem összetévesztendő a hasmenéssel.

FB5

Ugyanis az este során bevett tabletták másnap reggelre megteszik a hatásukat, de csak egyszeri alkalommal, reggel történik egy alapos belső tisztulás. Nem jár bélgörcsökkel, vagy napközbeni többszöri székelési ingerrel, tehát komfortosan használható. Ebben az esetben tényleg már csak a haszontalan bélsár távozik!

Mert gondoljunk csak bele, ha 36 Celsius fokos testhőmérsékleten, ha túl hosszú ideig marad a vastagbélben a bélsár, az csak a rothasztó baktériumok és esetleges paraziták táptalaja lehet. Erjed, gázosodik. Ez a hasfal felfúvódásával, rossz közérzettel, kényelmetlenséggel jár. Ugyanis a rekeszizomra nyomást gyakorol, ezért sokszor alig kapunk levegőt, főleg, ha lehajolunk. Arról nem is beszélve, hogy másképp állnak a ruhák is rajtunk, tehát a megjelenésünket is tönkreteszi.

 

Ezek a rothasztó baktériumok, illetve paraziták (pl. Candida) is folytatnak anyagcserét, kiválasztanak toxinokat, amik visszaszívódnak a bélfalon keresztül. A bio- és endotoxinok, ha bekerülnek a véráramba, egy állandó "önmérgezésben" tartják a szervezetet, ezzel gyengítve az immunrendszert is!

 

 

 

 

Érdemes évente 2-3 alkalommal végig csinálni egy ilyen speciális vastagbél tisztító kúrát, hiszen a salaktalanítás a méregtelenítés alapja is egyben, ami nagyban segíti a fogyókúrás törekvéseket és az erős immunrendszert is.

Körültekintően kell kiválasztani a vastagbél tisztítás módszerét. Nem érdemes olyan fakéreg-őrlemény vagy túl rostos, egyéb növényi őrlemények használata, ami megfelelő mennyiségű folyadék használata hiányában megköt, mint a beton, és könnyen okozhat bélcsavarodást.

 A "mechanikus kefe" hatás csak lecsiszolja a bélbolyhoknak pont azt a felső 1-1,5 mm-es csúcsát, ami a hasznos tápanyagok felszívódásáért felelős! Tehát a mennyiségi étkezés ellenére így leszel minőségi éhező, hiszen a hasznos tápanyagok nem jutnak a szervezetedbe, és ez hiánybetegségekhez vezet! Óvakodj az olyan butaságoktól, amikor "bélradírt" reklámoznak neked!

Például a szennával és hasonló, az antrakinon származékokat −szennozidokat tartalmazó vegyületekkel való hashajtás már csak azért is veszélyes, mert a bélfal erőszakos stimulálásával azon kívül, hogy fájdalmas bélgörcsöket okoz, hamar hozzászokik a szervezet, már nem fognak hatni. Bélrenyheséget okoznak, és hosszútávon szubileuszhoz is vezethetnek, ami a vékonybél nem megfelelő működése, azaz nem továbbítja a béltartalmat a vastagbél felé, egyfajta bélelzáródás hatást produkálva.

Ne feledd, az immunrendszer 70-80%-a eleve a vastagbélben található, és ezen kívül az anyagcsere is nagyban ki van szolgáltatva a vastagbél állapotának, ezért érdemes gondosan karbantartani.

Ha rendszeres a bélműködésünk, a belső tisztulás, és megfelelően erős az immunrendszerünk, az allergiákra sem leszünk annyira fogékonyak a tavaszi pollenszezon idején sem.

FB6

A szépség is belülről fakad, hiszen ameddig tart a székrekedéses állapot, vagy a hiányos belső tisztulás, sok esetben a bőr és főleg az arcbőr pórusain távoznak a méreganyagok ezzel ekcémát, arcpírt, pörkösödést, faggyúmirigy gyulladást, mély aknékat vagy pattanásokat okozva.

FB7

Amint láthatjuk, az emésztőtraktus egészséges működésétől függ tulajdonképpen a teljes szervezetünk normál működése.

Ezért érdemes karbantartani, szervizbe ugyan nem tudjuk vinni, csak az autónkat, de azért évente többször, kúra-szerűen tudjuk támogatni a megfelelő működését.

Az Oxytarm egy egyedi gyártási technológiával készült receptúra. OÉTI notifikált étrend-kiegészítő 16. éve bizonyít Magyarországon. Szerepel a gyógyszertárak által is megrendelhető biztonságos termékek listáján.

Az Oxytarm csak természetes anyagokat tartalmaz. Magnéziumot a normál elektrolit- folyamatok, és antioxidánsokat, citrus-bioflavonoiddal dúsított C-vitamint tartalmaz az immunrendszer normál működése érdekében.


2020. 04. 28.
Ossza meg: Kövessen minket:Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés