2024. Június 17. hétfő
Itt egy újabb érv a dohányzás ellen: a cigaretta amellett, hogy egy sor halálos betegséget okozhat, kutatások szerint még a férfiak nemi vágyát is csökkenti.

A VA Boston Egészségügyi Szervezet munkatársai 65 férfit vizsgáltak, akik 8 hét alatt nikotintapasz segítségével próbáltak meg leszokni a cigarettáról. A kísérlet előtt, közben és után szexuális tartalmú filmek segítségével felmérték az önkéntesek szexuális vágyának alakulását.

dohányzás, szexuális vágy

Akik végül leszoktak a dohányzásról, a filmek hatására nagyobb és gyorsabban jelentkező szexuális vágyról számoltak be, mint akik nem szoktak le. Ezt a pozitív változást azonban otthon a párjukkal nem érezték. A tudósok ezt azzal magyarázták, hogy a laboratóriumi körülmények eredményei csak idővel jelennek majd meg a valós életben is.

„A laboron kívül lehetséges, hogy több időt vesz igénybe, hogy a férfiak a valós életben is megtapasztalják ezt a javulást, ami egyébként nagyban függ a szexuális partnertől is” – magyarázta a kutatás vezetője, Christopher Harte.

Korábbi kutatások egyébként már azt is kimutatták, hogy az impotencia dupla olyan eséllyel fordul elő az erős dohányosoknál, mint azoknál, akik nem cigarettáznak.

„A fiatalabb férfiak még távolinak érzik a cigarettázás káros hatásait, ezért úgy gondolják, ráérnek még leszokni később is. Remélhetőleg azok, akik ismerik a kutatás eredményeit, a leszokás mellett döntenek majd” – mondta el Harte.


Forrás: Medipress
2011. 09. 21.
Ossza meg: Kövessen minket:Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés