2024. Június 24. hétfő

Egy megdöbbentő tanulmány szerint egy átlag dohányos összesen egy teljes évet tölt el cigarettázással munkával töltött évei alatt.

 

Nézze meg az egészségpláza termékeit!


A brit tanulmány szerint a legtöbb nikotinfüggő naponta legalább három 15 perces cigarettaszünettel szakítja meg ténykedését, hogy kielégítse szükségletét. A napi 45 perces munkaidő alatti dohányzás évi 195 órát jelent, ami alapján egy átlag dolgozó munkával töltött 44 évéből összesen 8677 órát, 361 napot, azaz majdnem egy teljes évet elfüstölög.

munkahelyi dohányzás munka cigarettaszünet

A Nagy-Britanniában már bevezetett munkahelyi dohányzási tilalom sem bizonyulhat hatékony megoldásnak az időpocsékolás ellen, mivel így több alkalmazott kénytelen asztalától még távolabbi helyet keresni a rágyújtásra, vagyis még több időt fordítani a füstölésre.

A hatezer dolgozó bevonásával készült felmérés készítői szerint az eredményeknek nem örülnek majd a munkaadók, akik gyakorlatilag a pöfékelésért fizetik meg alkalmazottaikat, de igazságtalannak tarthatják a nemdohányzó munkatársak is, akik nem kávézgatnak el ennyi időt.

Nézze meg az egészségpláza termékeit!


Forrás: Vital
2008. 02. 29.
Ossza meg: Kövessen minket:Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés