2021. November 27. szombat
Hitte volna bárki is, hogy a méhcsípés fiatalít? Bármilyen meglepő, de kutatók nemrég arra a felfedezésre jutottak, hogy a méhcsípés során a bőrbe jutó méreganyag fokozza a kollagéntermelést, aminek következtében a bőr visszanyeri fiatalos rugalmasságát és kevésbé lesz érzékeny a környezeti hatásokra.

A méhmérget tartalmazó arcmaszkok évek óta nagy népszerűségnek örvendenek a hírességek körében, ám eddig csak a szépségszalonok és gyógyfürdők falai között lehetett élvezni jótékony hatását. A mostani készítmény azonban tizenkét évnyi kutatómunka után bárki által hozzáférhetővé válhat.

méhcsípés

A készítményt egy koreai tudós, dr. Sang Mi Han fejlesztette ki egy új-zélandi kozmetikumgyártó számára, és hamarosan Nagy-Britanniában már beszerezhető is lesz öt különféle változatban: hidratálóként, arctisztítóként, bőrkezelő szérumként, bőrregenáló krémként és fiatalító arcmaszkként. A készítmény használata azt az érzetet kelti, mintha valóban méhcsípés érné az arcot, így a vér az érintett területre áramlik, aminek következtében megnövekszik a bőr feszességét elősegítő kollagén és elasztin termelése.

Dr. Han szerint az új készítmény a keratocita nevű hámsejtek számát is növeli, melyek az olyan környezeti hatások ellen nyújtanak védelmet, mint a baktériumok, a vízveszteség vagy a napsütés, ám sajnos az évek múltával számuk fokozatosan csökken.

Az állatvédőknek sincs okuk aggodalomra, mivel a méreganyag begyűjtését egy olyan speciális eszköz segítségével végzik, mely semmiféle kárt nem okoz a méhekben. Egy üveglapot helyeznek a kaptár bejárata elé, melybe enyhe elektromos áramot vezetnek, ez arra ösztönzi a méheket, hogy csípjék meg az üveget. Mivel azonban olyan felületbe csípnek, melyen nem bírnak áthatolni, potrohuk érintetlen marad, így nem pusztulnak el a csípés következtében. Ezután a méreganyagot megszárítják, begyűjtik és alaposan megtisztítják a szennyeződésektől.


Forrás: Medipress
2011. 12. 03.
Ossza meg: Kövessen minket:Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés