2024. Február 26. hétfő

A klimax tüneteinek enyhítésére korántsem csak gyógyszerek állnak rendelkezésre. Ismerkedjünk meg két olyan gyógynövénnyel, amelyek növényi ösztrogént (fitoösztrogént) tartalmaznak, és klinikai vizsgálatok is igazolják előnyös hatásait a változókori tünetek kapcsán.

A női hormonháztartás rendellenességeinek következményei közé tartoznak a menstruációs ciklust és a menopauzás időszakot kísérő, igen változatos tünetek. A hormonpótló kezelés gyakorlatáról az utóbbi időben - eredményességének elismerése mellett - számos fenntartás fogalmazódott meg, különös tekintettel egyes mellékhatásokra. Az ösztrogén hormonszint emelésének alternatív lehetősége olyan gyógynövények alkalmazása, melyek növényi ösztrogént (fitoösztrogéneket) tartalmaznak. Ezek hatásait számos klinikai vizsgálatban tanulmányozták és többségükben előnyös hatásaikat állapították meg. Igazolták a menopauzával kapcsolatos tünetek, valamint a csontritkulás kezelésében való pozitív szerepüket.

Baratcserje gyogyfu no

Barátcserje

 A barátcserje termés (Vitex agnus-castus) gyógyászati alkalmazása a női hormonháztartás rendellenességeinek kezelésében a régmúltba nyúlik vissza. Napjainkban „sikertörténetét” éli; kivonataiban számos gyógyszer alapanyaga. Teájának fogyasztása csökkenti a klimax kellemetlen tüneteit.

Vöröshere

A közismert vöröshere gyógyhatását a közelmúltban ismerték fel, az egyik legtöbbet kutatott gyógynövény. Teája nem csak a változókori tüneteket enyhíti, hanem máj-, epe-, cukorbaj, ízületi és reumás bántalmak ellen fogyasztják.

Összességében az életminőség javulása érhető el a sokak számára nehéz időszakban, mellékhatások nélkül. 

Gyógyfű Femina komfort és Barátcserje gyógyteák

A Gyógyfű Kft. kétféle gyógyteát is kínál a panaszok csökkentésére. A Femina Komfort teakeverék barátcserjetermést, vörösherét és édes narancshéjat tartalmaz, mely utóbbi kellemes aromát kölcsönöz a teának, de kapható kizárólag barátcserjetermést tartalmazó gyógytea is. 

Megnézem a Gyógyfű Femina Komfort teakeveréket>>

Megnézem a Gyógyfű Barátcserje teát>>

Ösztrogén tartalmú gyógyszerek szedésével egy időben a teák fogyasztása nem ajánlott!


Forrás: Szponzorált tartalom
2019. 04. 07.
Ossza meg: Kövessen minket:Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés