2024. Április 16. kedd

Fókuszban: Antioxidánsok

vörösbor, reszveratrol, mellrák
A vörösborban található, antioxidáns hatású reszveratrol az ösztrogénnövekedést serkentő hatásának blokkolásával segíthet megakadályozni a mellráksejtek növekedését – állapították meg amerikai és olasz kutatók.
BŐVEBBEN


antioxidáns
Sokan szeretnek komolyabb készleteket felhalmozni kedvenc ételeikből, hogy azok mindig kéznél legyenek, ez viszont nem minden esetben jó ötlet, egyes élelmiszerek ugyanis idővel veszíthetnek vitamin- és antioxidáns-tartalmukból.
BŐVEBBEN


antioxidánsok, meddőség
Az antioxidánsok ma már sok élelmiszer és kozmetikai termék összetevői között szerepelnek, és népszerűek táplálékkiegészítőként is. Szedésüknek azonban hátrányuk is lehet: izraeli kutatók felfedezték, hogy az antioxidánsok meddőségi problémákat okozhatnak a nőknél.
BŐVEBBEN


antioxidáns, oxidáns
Az antioxidáns hatású anyagok nagyban hozzájárulnak a szervezet egészséges működéséhez, ám, mint kiderült, oxidánsokra is szüksége van, ezért nem jó túlzásba vinni az antioxidáns készítmények szedését sem.
BŐVEBBEN


olívaolaj, antioxidáns
Az olívaolajak közül az extra szűz fajták tartalmazzák a legtöbbet az antioxidáns hatóanyagból.
BŐVEBBEN


antioxidánsok
Az antioxidánsok köztudottan segítenek ellensúlyozni az öregedést – tudtuk eddig. Egy kutatás szerint azonban a szabad gyököknek nincs közük az öregedéshez, sőt, néhány szervezet tovább él, ha részben gátolják a szabad gyököktől való megszabadulásukat.
BŐVEBBENTovábbi cikkeink
Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés