2022. Szeptember 25. vasárnap
Azok a gyerekek, akik enyhe gyomor-bélhuruttal küzdöttek és esetükben minimális dehidratáltság is jelentkezett, könnyebben gyógyultak a hígított almalé és az általuk választott folyadék segítségével, mint azok a gyerekek, akik elektrolit alapú kezelésben részesültek a folyadékpótlás érdekében – derül ki a friss kutatásból, amely a JAMA című szaklapban került publikálásra.

A gyerekek körében a gyomor-bélhurut (gastroenteritis) gyakori betegségnek számít. Az elektrolit-kezelés a folyadék pótlásának egy gyakori módja, hogy a hányás és/vagy következtében a kiszáradás elkerülhető legyen. Ez a kezelés meglehetősen költséges, és a minimálisan kiszáradt gyerekek esetében a hatékonyság is megkérdőjelezhető. A kanadai Calgary Egyetem munkatársa, Stephen B. Freedman és csapata véletlenszerűen kiválasztott 6 és 60 hónap közötti gyerekeket vizsgált, akiknél gyomor-bélhurutot diagnosztizáltak, és minimális dehidratáció volt jellemző rájuk. Azok, akik higított almalevet kapták és a kedvenc italukat, jobb állapotban voltak, mint azok, akik alma ízesítésű elektrolit kezelésben részesültek.

Arcunk elárulja betegségünk és annak előszobáját is!> > >   

A szakemberek szerint eredményeik megkérdőjelezik azt a gyakorlatot, hogy az orvosok gyomor-bélhurut esetén elektrolit kezelést írjanak elő a kiszáradás kiküszöbölésére.


Forrás: Medipress
2016. 05. 12.
Ossza meg: Kövessen minket:Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés