2021. November 27. szombat
Az egész tavasszal tüsszögő és könnyező allergiás betegek sok esetben saját maguk követnek el hibákat, és ezek miatt nehezen tudják kordában tartani allergiájukat.

A fentiekre az Amerikai Allergológiai-, Asztma- és Immonológiai Kollégium figyelmeztet, egyúttal pedig tanácsokat is javasol, amelyeket az allergiaszezon kezdetével érdemes megfontolni, hogy megelőzzük a tüneteket:

allergia

• Nem mindenki tudja pontosan, mire is allergiás. A tavaszi allergiára panaszkodók több, mint kétharmada valójában egész évben allergiában szenved. A szakorvosi vizsgálat fényt derít az allergiás tünetek okozójára és az orvos megfelelő kezelést is javasol.

• Ne vásároljunk olyan vény nélkül kapható szereket, amelyek nem enyhítik az allergia tüneteit. Forduljunk allergológushoz az optimális kezelés megtalálása érdekében. Az immunterápia orrspray vagy injekció formájában akár örökre is meggyógyíthatja a betegséget.

• Ne várjunk az allergiagyógyszerekkel a tünetek megjelenéséig. Még mielőtt elkezdődik az allergiaszezon, kezdjük el szedni az(oka)t a gyógyszer(eke)t, amelyek a múltban is hatásosak voltak számunkra.

Próbáljuk meg elkerülni az allergéneket. Ha allergiások vagyunk a virágporra, tartsuk zárva az ablakokat, zuhanyozzunk le, ha a szabadban voltunk és dél körül, amikor a legmagasabb a pollenkoncentráció, ne menjünk az utcára.

• Ha valamilyen nyers élelmiszer tüsszögést, orrfolyást és szájduzzanatot okoz, felmerül az ún. orális allergia szindróma lehetősége, amely a szezonális allergiában szenvedők körülbelül egyharmadát érinti, és az allergiát kiváltó anyag és az adott étel keresztreakciójaként alakul ki. Segíthet, ha megfőzzük vagy meghámozzuk ezeket az élelmiszereket, azonban minden esetben forduljunk szakorvoshoz.


Forrás: Medipress

Ossza meg: Kövessen minket:Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés