2022. Október 01. szombat
Még tavaly júniusban született, de csak most adtak hírt arról a kisfiúról, akinek születési súlya mindössze 275 gramm volt, ennek ellenére mégis életben maradt.

A Göttingeni Egyetemi Klinika tájékoztatása szerint a kisfiút hat hónapig tartó intenzív osztályon való ápolás után decemberben 3700 grammos súllyal engedték haza. A rendelkezésre álló információk szerint ő a valaha volt legkisebb súllyal született fiúbaba – közölte a klinika.

koraszülött

Az orvosok rendszerint abból indulnak ki, hogy 350 gramm születési súllyal világra jött újszülöttek nem életképesek. A kisfiúnál kisebb súllyal világszerte eddig csak három kislány született.

A göttingeni baba júniusban a terhesség 25. hetében, mindössze 27 centiméteres hosszal jött idő előtt a világra. „A korábbiakhoz hasonlóan jól van” – tájékoztatott az intézmény szóvivője.

A fiúk között az eddigi legkisebb túlélő Japánból származott, és 297 grammal született. A legkönnyebb lány – egy amerikai baba – 244 grammos volt születésekor.

Az ilyen újszülöttek fejletlenségük, alacsony súlyuk és a fertőzések által erősen veszélyeztetettek. A göttingeni kisfiúnál azonban szerencsére nem lépett fel életveszélyes fertőzés vagy agyvérzés. A gyermek további egészséges fejlődéséhez viszont továbbra is intenzív megfigyelésre van szükség – emelte ki a kórház képviselője.


Forrás: MTI
2010. 03. 05.
Ossza meg: Kövessen minket:Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés