2018. Május 27. vasárnap
Vasárnap reggeltől 2009 perc a felnőtt alapszintű egyszemélyes újraélesztés hivatalos világrekordja, amelyet a Debreceni Egyetem Egészségügyi Főiskolai karának hallgatói és tanárai állítottak fel – közölte az MTI-vel Bíró Péter, a kar Hallgatói Önkormányzatának elnöke vasárnap Nyíregyházán.

A mentőtiszthallgatók és oktatóik a Semmelweis Orvostudományi Egyetem által eddig tartott 24 órás Guinness-világrekordot döntötték meg. A 33 órán és 29 percen át tartó kísérletben a Vöröskereszt szakembereivel együtt mintegy ötvenen vettek részt; a rekord vasárnap reggel hat óra öt perckor született meg, amelyet Sebestyén István, a magyarországi rekordok regisztrátora is hitelesített – mondta Bíró Péter.

újraélesztés, világrekord

Az újraélesztés gyakorlására kifejlesztett bábu fölött 10-20 percenként váltották egymást az életmentők, akik sorozatonként 30 mellkaskompressziót és 2 befúvásos lélegeztetést végeztek el a bábun.

„A kísérlettel párhuzamosan immár tizenötödik alkalommal megrendeztük a 2009 perces dátumfocit is, amelyre összesen 22 csapat nevezett, a két eseményre pedig körülbelül nyolcszázan voltak kíváncsiak” – tette hozzá a hallgatói önkormányzat elnöke.

 

A rendezvénnyel a szervezők a figyelmet szeretnék felhívni az elsősegélynyújtás fontosságára, illetve arra, hogy az alapszintű újraélesztés bárki számára könnyedén elsajátítható.


Forrás: MTI
2009. 03. 09.
Ossza meg: Kövessen minket:Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés