2018. Április 20. péntek

Gyermekbetegségek

Iskolakezdés

A kora ősz jellemzően nem a járványok szezonja, és mégis: a kisiskolás gyerekek szüleinek és az alsó tagozatos tanítónéniknek a tapasztalata szerint szeptemberben kiugróan magas az iskolai hiányzások száma. Hogyan lehetne megúszni ezt az időszakot betegeskedés nélkül?


BŐVEBBEN


tetű
A legzártabb magánóvodáktól a legelegánsabb iskolákig bárhol előfordulhat tetűfertőzés. Bármilyen kellemetlen, ha az óvó- vagy tanítónéni erről értesíti a szülőket, kétségbeesésre semmi ok, hiszen ma már hatékony és diszkrét szerek állnak rendelkezésre, amelyek nemcsak eltüntetik a hajas fejbőr élősködőit, hanem egy ideig távol is tartják ezeket.
BŐVEBBEN


Lázmérő tablettákkal
Az emberi test hőmérséklete nem állandó, egyéni adottságok, körülmények szerint is változik, az pedig, ha kilép a normál tartományból, többféle betegség, fertőzés, mérgezés, stb. jele, velejárója lehet.
BŐVEBBEN


gyermekkori urológiai betegség

A komolyabb betegségek sajnos az újszülötteket és a kisgyermekeket sem kerülik el: az urológiai betegségek közül néhány meglétére már a születés után is fény derülhet, sokat viszont csak később fedeznek fel.


BŐVEBBEN


gyermek arcüreggyulladás köhögés

Az elhúzódó köhögésnek számtalan, más szakterületet érintő oka lehet. Ezek közül a leggyakoribb az arcüreggyulladás, mely megfelelő kezelés mellett is eltarthat 1-2 hétig.


BŐVEBBEN


nőgyógyászati problémák
A serdülőkor előtt is előfordulhatnak olyan problémák, melyek a nőgyógyász segítségét igénylik. Talán meglepő, de már kisgyermekkorban gyakoriak a nemi szervek gyulladásos megbetegedései, hiszen a strandok medencevize általában fertőzött.
BŐVEBBENTovábbi cikkeink
A fülfájásról gyermek-fül-orr-gégész szemmel Nőgyógyászati vérzészavarok serdülőknél Méreg a fiók mélyén Vakbélgyulladás gyermekkorban A játék hevében – Gyermekbalesetek Hogyan kerülhető el a kutyatámadás? Asztali búbánat: felszívódási zavarok Intimtorna: a rejtett izmok tornája Mit mond az éjszakai ágybavizelésről a gyermekpszichiáter? Dugulás-elhárítás: orrszívás kisgyermekkorban Asztma bronchiale gyermekkorban Az asztma vizsgálata Az orrfújást is tanulni kell! Lázmérés-kisokos Mit kell tudni a vérvételről? A bárányhimlő tünetei, kezelése A fitymaszűkület Torokgyík és társai Ne törje magját! A ciántartalmú őszibarackmag Az első nőgyógyászati vizsgálat Mit sütsz kis szűcs? Fogazati rendellenességek és beszédhibák Öt mérgező szobanövény, ami jó eséllyel van az Ön lakásában is Szívbetegek lehetnek az elhízott gyerekek Nyirokcsomó-megnagyobbodás gyermekkorban Iskolakezdés az ortopéd orvos szemével Néhány szó a gyógytestnevelésről Kötelező védőoltások gyermekeknek Lázcsillapítás gyermekkorban Immunrendszer-erősítés kisgyermekkorban Babavédelem az új influenza ellen Az arc- és homloküreg-gyulladás A gyermekkori nátha szövődményei Fülfájás télen-nyáron A gyermekkori mandulaműtétről A skarlát A gyermekkori elhízás Gyermekek ultrahangos kivizsgálása Vérnyomásmérés gyermekkorban Laparoscopia: nézzünk tévét műtét közben Oknyomozás hasfájás-ügyben Bébibajok: emésztési problémák csecsemőkorban A Gilbert-kór A leggyakoribb gyermekkori szívbetegségek Ártalmatlan szívzörej gyermekkorban A hirtelen csecsemőhalál kockázati tényezői Légzési nehézség újszülöttkorban Az obstruktív alvási apnoé szindróma Ha üres a herezacskó: a rejtettheréjűség A tejallergia tünetei, megelőzése és kezelése
Az újszülöttkori sárgaság Az asthma bronchiale nem gyógyszeres kezelése 4 dolog, ami túlzott nyálképződést okozhat gyerekeknél Tanítsuk meg a gyereket orrot fújni! A cukorfogyasztás csökkentése gyorsan javítja az elhízott gyerekek egészségét Szülők a kórházi ágy szélén A reuma nemcsak az idősek betegsége! Létezik természetes gyógymód asztmára? Fejtetű nem akadály? Védtelenné teszi a gyerekeket a túl sok antibiotikum Új szakmai protokoll a gyermekkori lázcsillapításban A gyermekkori láb- és bokaproblémák felismerése Gyermekkorban is támad a magas vérnyomás Gyermekkori hasfájás: kérdések és megoldások 1 éves kor alatt ingyen jár a Pneumococcus elleni védőoltás Éjszakai bepisilés gyermekkorban Mákszemnyi vámpír: a fejtetű A gyermekkori tüdőgyulladás Vörös és fehér: a leukémia Hogyan ismerhető fel a lázgörcs? Mozgássérült gyerekek ortopédiai műtétei A baba bőre: pelenkakiütés (pelenkadermatitisz) Az éjszakai bevizelés komoly betegség Éjszakai ágybavizelés gyermekkorban Ciszta gyermek- és serdülőkorban Hallásjavítás hallókészülékkel A fogszabályozás és az állcsont-ortopédia Az ajak- és szájpadhasadék Vizsgálják a gyermeket Cukorbabák: a gyermekkori cukorbetegség Az egészséges táplálkozás alapelvei gyermekkorban A gyerekeket is fenyegeti a metabolikus szindróma Gyermekek fényvédelme A gyermekszemészet fejlődése Magyarországon Szemészeti szűrővizsgálatok csecsemőkorban Gyermekkorban jelentkező szembetegségek Ha a gyermek elájul Picinykék cipője Alacsonynövés gyermekkorban Ortopéd ambulancia Dudor a térd alatt: a Schlatter-Osgood-féle betegség Hanyag tartás, M. Scheuermann Kedvencem a tornaóra Tartásjavító torna – Nem csak gyerekeknek Fél lábbal a földön Ha gáz van a lufival: a latexérzékenység Mérgező növények Mérges ólomkatonák: az ólommérgezés Egészségre nevelés az iskolában

KÉRDEZZE SZAKÉRTŐNKET
Dr. Klenk Zsolt fogszakorvos
Dr. Klenk Zsolt
Fogszakorvos
Dr. Maglics Szilvia Fül-orr-gégész, audiológus szakorvos
Dr. Maglics Szilvia
Fül-orr-gégészet
Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés