2016. Szeptember 01. csütörtök


Hozzávalók:
20 dkg ananász
1 kicsi gyömbér
1 dl frissen facsart narancslé
1 teáskanál méz
1 csipet fahéj
fél evőkanál apróra vágott citromfűlevél


ELKÉSZÍTÉSE:

Tisztítsuk meg az ananászt, szeleteljük fel, és tegyük egy turmixolásra alkalmas edénybe. Tegyük hozzá a felaprított gyömbért, a mézet, a fahéjat és a citromfűlevelet, öntsük hozzá a narancslevet. Alaposan turmixoljuk össze. A vitamindús italt az illatos, friss citromfűlevél teszi igazán zamatossá.

Tápanyagtartalom: 2 g fehérje, 32 g szénhidrát, 0 g zsír



EGÉSZSÉGÜGYI TANÁCSOK:

Az ananász legértékesebb hatóanyaga a bromélia nevű enzim, mely jelentős szerepet játszik a zsír égetésében, emésztést gyorsító hatása révén pedig gyorsabban ürülnek a szervezetből a méreganyagok. Ananász fogyasztása javasolt még a bélrendszer zavarainál, meghűlés és vérszegénység esetén. Figyelem! A konzerv-ananász már nem tartalmaz bromélia-enzimet!







Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés