2017. Augusztus 20. vasárnap


Hozzávalók:
12, 5 dkg elõfõzött barna rizs
20 dkg kicsontozott fõtt csirkehús
15 dkg friss, hámozott ananász
2 banán
2 evõkanál fehérborecet
1, 5 dl joghurt
1, 2 dl lezsírozott csirkeleves
1 húsvagy zöldségleveskocka
1 evõkanál tejföl
1 evõkanál szezámolaj
1 vöröshagyma
1 kis csõ piros színû paprika
1-2 teáskanál frissen reszelt gyömbérgyökér
1 teáskanál currypor
1 ágacska citromfû


ELKÉSZÍTÉSE:

A rizst 2, 5 dl vízben, a húsleveskockával fedõ alatt, gyenge tûzön 35 percig pároljuk. Közben a csirkehúst csíkokra aprítjuk, a banánt meghámozzuk majd az egyiket karikára vágjuk, és citromlével meglocsoljuk. A másikat összetörjük, és a joghurttal, a tejföllel, az olajjal, az ecettel és a csirkelevesseSl hidegen krémmé keverjük. A hagymát megtisztítjuk, és nagyon finomra összevágjuk. A paprikát megfelezzük, magházát és magjait eltávolítjuk, húsát gyufaszál vékonyságú csíkokra metéljük. Az ananászt kis kockákra vágjuk.

A megpuhult rizst összekeverjük a hússal, az ananásszal, a banánkarikákkal, a hagymadarabkákkal, és paprikacsíkokkal, majd elvegyítjük a joghurtos mártással. Gyömbérrel, curryvel és kevés sóval tovább fûszerezzük. A citromfüvet megmossuk, lecsöpögtetjük és a felét apróra vágva belekeverjük a salátába. A megmaradt levélkéket az étel tetejére szórjuk.

Személyenként körülbelül 15 g fehérjét, 8 g zsírt, és 45 g szénhidrátot tartalmaz.









Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés