2017. Április 28. péntek


Hozzávalók 2 személyre:
250 g pulykamell
10 dkg póréhagyma
10 dkg sárgarépa
50 g hagyma
20 g olaj
húslé
só, bors, mustár
petrezselyemzöld
szerecsendió


ELKÉSZÍTÉSE:

A megtisztított sárgarépát és a póréhagymát forró vízben blansírozzuk (pár percig forró vízben főzzük), leöblítjük és lecsöpögtetjük. A húst bekenjük a mustárral, ráhelyezzük a hagymakarikákat, a póréhagymalevelet és a sárgarépát, majd roláddá tekerjük és konyhai zsineggel átkötjük.

A roládot a felforrósított olajba tesszük, és minden oldalát barnára sütjük. Ezután aláöntünk egy kevés húslevest, majd fedő alatt puhára pároljuk. Ha a hús megpuhult, a zsineget eltávolítjuk és a húst felszeleteljük. A mártást sűrűre forraljuk és héjában sült burgonyával tálaljuk.









Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés