Nyomtatás 
Forrás: Vital.hu (http://www.vital.hu)

Zöldséggel töltött pulykarolád



th_pulykarolad.jpg [1]
pulyka [1]
Hozzávalók:
250 g pulykamell
10 dkg póréhagyma
10 dkg sárgarépa
50 g hagyma
20 g olaj
húslé
só, bors, mustár
petrezselyemzöld
szerecsendió

Elkészítés:

A megtisztított sárgarépát és a póréhagymát forró vízben blansírozzuk (pár percig forró vízben főzzük), leöblítjük és lecsöpögtetjük. A húst bekenjük a mustárral, ráhelyezzük a hagymakarikákat, a póréhagymalevelet és a sárgarépát, majd roláddá tekerjük és konyhai zsineggel átkötjük.

A roládot a felforrósított olajba tesszük, és minden oldalát barnára sütjük. Ezután aláöntünk egy kevés húslevest, majd fedő alatt puhára pároljuk. Ha a hús megpuhult, a zsineget eltávolítjuk és a húst felszeleteljük. A mártást sűrűre forraljuk és héjában sült burgonyával tálaljuk.


Elkészítési idő:

Energia (kcal):
430
Energia (kj):

Forrás:

Tippek:

Tanácsok:



A cikket a vital.hu-n az alábbi címen találja meg:
http://www.vital.hu/themes-inter/rec/pulykarolad.htm