2014. December 20. szombat


Hozzávalók:
400 g savanyú káposzta
4 db baromfivirsli
1 közepes fej hagyma
2 evõkanál teljes kiőrlésû liszt
2 ek. olaj
2 gerezd fokhagyma
1 kiskanál pirospaprika
oreganó
só, vagy "diétás" (nátriumszegény) só
zsírszegény (12%-os) tejföl a tálaláshoz


ELKÉSZÍTÉSE:

A lisztet szárazon megpirítjuk, majd az olajat ráöntjük, pirospaprikával megszórjuk, és hideg vízzel felengedve simára keverjük. Hozzáadjuk a savanyú káposztát, és annyi vízzel hígítjuk, amennyi levest szeretnénk, majd puhára főzzük. Megsózzuk, oregánóval, apróra vágott vörösés fokhagymával fûszerezzük. Betétnek baromfivirsli-karikákat főzünk bele. Ha a virslikarikák feljöttek a leves tetejére, zsírszegény tejföllel dúsítva tálaljuk.

További szilveszteri receptek

Szerző Borszéki Rétháti Ágnes (Az én reformkonyhám c. könyvének receptje alapján)








Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés