2017. Március 28. kedd


Hozzávalók
110 g (kb. 8ek.) langyos, olvasztott vaj
3 tojás
1/2 csésze darált mandula
1/2 tk mandulaaroma
2 csésze finomliszt (kb. 500 ml-nek megfelelő mennyiség)
125 g friss áfonya (lehet fagyasztott is, de engedjük fel előtte)
1/2 tk szódabikarbóna
1 ek sütőpor
2/3 csésze porcukor
1/2 tk só


ELKÉSZÍTÉSE:

Az olvasztott vajat és a mandulaaromát egy nagyobb tálban keverjük össze a tojásokkal. A keveréket öntsük kenyérsütőgépbe. Ezt követően dolgozzuk össze a lisztet, a szódabikarbónát, a porcukrot, a sót és a darált mandulát, majd öntsük ezt is a gépbe.

Állítsuk a sütőgépet sütemény programra és indítsuk be. A keverés és dagasztás során a gép jelet ad, ekkor adjuk hozzá az áfonyát is. Időnként ellenőrizzük, hogy a hozzávalók rendesen elkeveredtek, ha szükséges, szedjük le a sütő falára ragadt tészta- és lisztmaradékokat. Ha megsült a cipó, borítsuk ki a gép sütőkádjából és hagyjuk kihűlni. A tetejét megszórhatjuk egy kis vaníliás porcukorral.

További karácsonyi receptek

 









Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés