2017. Április 28. péntek


Hozzávalók 6 személyre:
80 dkg pulykahús
1 nagy fej vöröshagyma
1 fej karalábé
2 sárgarépa
15-15 dkg zöldbab, fejtett zöldborsó és karfiol
1-1 csokor petrezselyem- és zellerzöld
2 evőkanál olaj
2 liter forró víz
1 maroknyi turbolya (vagy petrezselyem)
1 teáskanál szójaszósz
1 teáskanál só
1 késhegynyi fehérbors


ELKÉSZÍTÉSE:

A húst megmossuk, leszárítjuk, és forró olajon mindkét oldalát átsütjük. Ráöntjük a vizet, megsózzuk és felforraljuk. A hagymát megtisztítjuk, a petrezselymet és a zellert megmossuk, és a leveshez adjuk. A húst egy órán keresztül főzzük, az első 30 percben a habját folyamatosan leszedjük. A fazekat úgy fedjük le, hogy egy kis résen át a gőz folyamatosan eltávozhasson.

A sárgarépát megtisztítjuk, megmossuk és felkarikázzuk. A karalábét megtisztítjuk, és kis kockákra vágjuk. A húst, a hagymát és a petrezselyemzöldet kivesszük a levesből, majd a levet átszűrjük. Az előkészített zöldségeket a zöldborsóval, a megmosott, rózsáira szedett karfiollal és a felvágott zöldbabbal együtt beletesszük a leszűrt levesbe, és 15 percig főzzük. A főtt húst feldaraboljuk, és visszatesszük a leszűrt levesbe. A turbolyát megmossuk, és apróra vágjuk. A kész levest sóval, borssal, szójaszósszal ízesítve, turbolyával meghintve tálaljuk.

Személyenként körülbelül 31 g fehérjét, 18 g zsírt, és 13 g szénhidrátot tartalmaz.

 További karácsonyi receptek









Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés