2020. Február 17. hétfő
képernyő előtt
Félmillióra becsülik cukorbeteg honfitársaink létszámát, de azt senki sem tudja megmondani, hogy valójában hány diabéteszes él közöttünk. A játékosnak tűnő önteszt segít felmérni a kockázatokat.
BŐVEBBEN

cukorbetegség

A 2-es típusú cukorbetegek száma folyamatosan nő a felnőttek és a gyerekek körében is. Akinek van érintett családtagja, vagy észreveszi magán a felsorolt jeleket, jól teszi, ha kivizsgáltatja magát.


BŐVEBBEN

édesítőszer, cukorpótló

Édesítőszer, cukorpótló, diabetikus élelmiszerek – manapság egyre többen részesítjük előnyben az ilyen, édes ízű de cukormentes termékeket, és nem csak akkor, ha cukorbetegek vagyunk. Melyik édesítő mire való?


BŐVEBBEN

Cukorbetegség rizikóteszt


A cukorbetegség (diabétesz) nem egységes kór: két különböző típusára a cukoranyagcsere eltérő zavara jellemző, de közös bennük a vércukorszint kóros értéke. A 2-es típus egyre gyakoribb, becslések szerint Magyarországon akár a lakosság 10%-a is érintett lehet.


BŐVEBBEN

cukorbetegség, diéta

A cukorbetegség diétájának legfőbb jellemzői lényegében megegyeznek az egészséges táplálkozás fő ismérveivel. Ugyanakkor a cukorbetegség fajtája és egyéni adottságok is befolyásolhatják a diéta megfelelő összeállítását.


BŐVEBBEN
vércukorszint-emelkedés
A cukorbetegek esetében a meghatározó keringési szövődmények előfordulásának és halálozásának érzékeny előrejelzője a vércukorszint étkezést követő emelkedése.
BŐVEBBEN
Tartalom átvétel


Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés