2021. Január 26. kedd
A szemüveget, kontaktlencsét viselők fejében már bizonyára megfordult a gondolat, hogy a lézeres szemműtétet válasszák-e inkább. Ki ne szeretné eldobni a szemüvegét, hogy ismét élvezze a tökéletes látás szabadságát?

Most azt vegyük sorra, mit nyerhetünk egy lézeres szemműtéttel!

• Kezdjük a legfontosabb kérdéssel, ami mindannyiunkat izgat, hiszen a szemünk világáról van szó: mennyire biztonságos a lézeres szemkezelés?

A lézeres szemműtétet minden esetben alapos, részletes vizsgálat előzi meg, melynek során egyértelművé válik, hogy a páciens alkalmas-e az eljárásra. A műtét előtt és alatt a többszörös ellenőrzéssel kizárható az emberi tévedés, ezután már a célszámítógépek „veszik át a hatalmat”, ahol a tévedés kizárt. A lézeres szemműtétek mögött álló több évtizedes nemzetközi tapasztalat azt mutatja, hogy ezek a műtétek meglehetősen biztonságosak.

Lézer és szem

• Megtérül az ára!

Kétségkívül nem olcsó egy ilyen eljárást, mégis pénzt spórolhatunk vele. A lézeres szemműtétet egyszer kell igénybe venni, akár 3-4 év alatt visszajön az ára, hiszen nem kell többé szemüvegekre, pótszemüvegekre, dioptriás napszemüvegekre, kontaktlencsékre és tartozékaira költenünk.

• Az olvasószemüveget is eldobhatjuk!

Ma már léteznek olyan lézeres szemműtétek, melyekkel egyszerre szabadulhatunk meg mindkét típusú szemüvegünktől. Felszabadító érzés, ha nem kell a boltban, vagy egy kellemes, félhomályos, romantikus étteremben a szemüvegünk után kotorásznunk.

• Zavartalan sport és munka

Néhány vízi sportban (úszás, vízilabda, vadvízi evezés) egyenesen lehetetlen szemüveget viselni, de vízben a kontaktlencse is macerás, amit ráadásul nem mindenki képes viselni. Miért is kellene, ha a biztonságos lézeres szemműtét egyszerűen megoldja ezt a problémát?

Vannak szakmák, ahol kritérium az éleslátás, és vannak olyan munkák is, ahol bár nem kizáró ok a szemüveg, de nagyon zavaró. A mai, modern lézeres szemműtétek után már akár másnap vissza lehet állni a munkába nem szükséges hetekig lábadozni.

 

• Nem számít az időjárás

Szemműtét után megszűnik a szemüvegesek rémálma,a hidegből melegbe belépve azonnal bepárásodik szemüveg, amit percekig tisztogathatunk, vagy szeles időben, tengerparton, a természetben nem kell többet attól tartani, hogy a kontaktlencse alá porszem kerül.

• Gyönyörű, tiszta tekintet

A szem a lélek tükre, nehezebb olvasni benne, ha egy szemüveg takarja. Sok helyen olvashatjuk a szemműtéten átesett páciensek beszámolóit. Szinte kivétel nélkül életminőség-változásról számolnak be, úgy fogalmaznak: kitárult előttük a világ!


Szerző: Nagy Tünde
2020. 10. 13.
Ossza meg: Kövessen minket:Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés