2020. Október 30. péntek
A brit dolgozók mintegy fele azt állítja, hogy a kedd délelőtt, pontosabban a 11 óra 45 perc a legstresszesebb időszak a munkahelyén – derítette ki egy felmérés. Ez az az idő, amikor a dolgozók szembesülnek a hét hátralevő részében még rájuk váró feladatokkal, és emiatt a stressz-szintjük is emelkedésnek indul.

A felmérésből – amelyet egy gyomorbántalmak ellen védelmet kínáló táplálékkiegészítő gyártója készített – arra is fény derült, hogy általában a kedd az a nap, mikor az emberek hajlamosabbak végigdolgozni az ebédszüneteiket, felismerve, hogy milyen sűrű hét vár még rájuk.

munkahely, stressz

A megkérdezett háromezer felnőtt 53 százaléka vallotta be, hogy szívesen végiglébecolja a hétfői napot és minden tizedikük vállalta fel, hogy még feladatait is képes elnapolni, hogy helyettük a Facebookon nézegesse a hétvégét megörökítő képeket – emiatt majdnem minden ötödik alkalmazott túlórát vállal kedden, hogy így hozza be a lemaradást.

A britek mintegy fele stresszel a munkahelyén – 23%-uk minden nap –, és egy átlagos alkalmazott mentális és érzelmi feszültségként éli meg a napi nyolc óra munkát. Nagyjából 23% a ránehezedő munka terhét tartja felelősnek a stresszért, míg minden ötödik egyszerűen a munkájával együtt járónak tekinti azt. A felmérésben megkérdezettek 12 százaléka a főnökét, 9 százaléka pedig munkatársait okolja a munkahelyi feszültségért.

A táplálkozási szakértőként tevékenykedő Fiona Hunter szerint elkeserítő, hogy mennyi ember szenved a stressztől, amely nem csupán egészségtelen táplálkozáshoz, de komoly emésztőrendszeri problémákhoz is vezethet. "A megfelelő ételekről, az elegendő vízmennyiségről és a szükséges étrendkiegészítőkről való gondoskodás segít az immunrendszer fellendítésében, valamint véget vet annak a gyomorgörcsnek, mely izgatott és túlhajszolt állapotunkban tör ránk" – mondta.


Forrás: MTI
2009. 10. 28.
Ossza meg: Kövessen minket:Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés