2020. Február 25. kedd
Immáron tudományosan bizonyított tény, hogy a whisky rosszabb másnaposságot okoz, mint a vodka – amerikai kutatók erre az eredményre jutottak 95 önkéntessel végezett kísérleteik során.

Az 58 nő és 37 férfi önkéntes beszámolói alapján készített tanulmányban a providence-i Brown Egyetem kutatói a whisky előállítása során keletkezett melléktermékeknek – például a tanninok, az aceton és a furfurál – tulajdonítják az általa okozott, fokozottabb fejfájást.

másnaposság, vodka, whisky

A Damaris Rohsenow által vezetett kutatócsoport szerint a whisky 37-szer annyi mellékterméket tartalmaz, mint a vodka. Ugyanakkor a beszámolók szerint a résztvevőknek mindkét ital fogyasztása után másnap reggel ugyanolyan rossz volt a reagálóképessége, koncentrációja és teljesítőképességük többi mutatója.

A két ital által okozott alvászavarok is megegyeztek. A kijózanodott résztvevők azonban nem érezték bizonytalanabbnak magukat például a vezetésnél – tudósít a Die Welt című német lap internetes kiadása.

A másnaposság biztos elkerülésére természetesen a legjobb megoldás az, ha nem, vagy csak kevés szeszes italt fogyasztunk.


Forrás: MTI
2009. 12. 27.
Ossza meg: Kövessen minket:Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés