2019. Augusztus 18. vasárnap
A bőséges zöldségből és gyümölcsből álló étrend hatékony segítség lehet a perifériás artériás érbetegség ellen is, ami rendszerint a lábakban lévő verőerek eltömődésekor alakul ki.

„Újabb bizonyíték, hogy elengedhetetlenül fontos a több zöldség és gyümölcs fogyasztása” – fogalmaz a kutatást vezető Dr. Sean Heffron, a New York University munkatársa. Azok az emberek, akik perifériás érbetegséggel küzdenek, érszűkülettel kénytelenek szembenézni a lábaikban, ami korlátozza a vérkeringést, és megnehezíti, illetve fájdalmassá teszi a járást és a hosszas álldogálást.

Honnan tudható, hogy aranyerem van és nem valami más?>>>

 

A szakemberek több mint 3,7 millió ember adatait elemezték, akiknek átlagéletkoruk 64 év körül alakult. Mint kiderült, azok, akik napi három vagy annál több adag zöldséget és gyümölcsöt fogyasztottak, 18 százalékkal kisebb eséllyel kényszerültek szembenézni a perifériás érbetegség diagnózisával. A legtöbb zöldséget és gyümölcsöt jelenleg az idősebb fehér nők fogyasztják, míg a fiatal fekete férfiak a legkevésbé hajlandóak erre. Az Arteriosclerosis, Thrombosis and Vascular Biology című szaklapban publikált anyag szerint egyaránt szükség van a kezelőorvos figyelmeztetésére és az egész lakosságot érintő tudatossági kampányokra, hogy az egy főre eső napi zöldség-gyümölcs fogyasztás megnőjön.

Sóval lehet fantasztikusan megszépülni, megmutatjuk >>>


Forrás: Medipress
2017. 05. 25.
Ossza meg: Kövessen minket:Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés