2021. Január 16. szombat
Egyre több gyerek válik az internet, a videojátékok és a mobiltelefon rabjává – számukra nyújt kezelést Nagy-Britannia első olyan rehabilitációs intézménye, amelyet kifejezetten a technológiai eszközöktől függő fiatalok számára nyitottak.

A London központjában fekvő Capio Nightingale kórházban akár már 12 éves kortól felvesznek gyerekeket, akiket az azonnali megvonás módszerével segítenek leszokni a technológiai eszközök és az internet túlzott használatáról, és arra is ráveszik őket, hogy limitálják a használatukra szánt időt – írja a Telegraph című lap online kiadása.

internetfüggő, gyerekek

A virtuális világ varázsában élőket a klinikán megtanítják a közvetlen személyes kapcsolatok kialakítására. A terápia részeként önértékelésüket és fizikai állapotukat is megvizsgálják, ha úgy vélik, hogy a függőség hatása a gyermek önmagába vetett bizalmát, aktivitását vagy étkezési szokásait is befolyásolja.

A kezelés során az úgynevezett az internetes zaklatás egyre növekvőbb problémájára is kitérnek, a netes heccelés ugyanis gyermekek millióit érinti az Egyesült Királyságban.

Richard Graham pszichiáter szerint a technológiai függőség egyre súlyosabb gondot jelent, a szülők közül egyre többen jelzik, hogy gyermekük dührohamot kap, ha a számítógép kikapcsolására utasítják őket.


Forrás: MTI
2010. 03. 19.
Ossza meg: Kövessen minket:Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés