2020. Október 28. szerda
1 . oldal

Grillezett marha ételfotó

Hozzávalók/4 adag

• 4 vastag szelet marhahús (lehet steakhús vagy hátszín)

• só,

• citromlé

• bors

• 2 ek. olívaolaj

• 2 ek. fenyőmagolaj

• 4 ek. mustrár

• 1 ek. marhasült fűszerkeverék

 

Elkészítés

Előkészítjük a marhahúst:

mindkét oldalát forró serpenyőben, kevés olívaolajon 1-2 percig hőkezeljük, majd félretesszük kihűlni.

Pácolás:

a fűszerkeveréket a húsra dörzsöljük, külön tálkában kikeverjük a mustárt a citromlével, a fenyőmag- és olívaolajjal, a húsok mindkét oldalát megfürdetjük a mustáros pácban. Egy éjszakára hűtőbe rakjuk.

Sütés:

A sütés hosszabb időt vesz igénybe. A legbiztosabban egy fa fogpiszkáló segítségével ellenőrizhetjük, hogy átsült-e a marha: szúrjuk a húsba a fogpiszkálót, ha nem színeződik be, elkészült a lakoma.


2019. 08. 07.
Ossza meg: Kövessen minket:



Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés